Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > Muzički Software

Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum...

Alati tema Display Modes
Star 14.02.2012, 13:46   #1
Teodor
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
Teodor befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Native Instruments Kontakt Output

Pozdrav svima!
Igram se vec neko vrijeme se igram sa Kontaktom, i podesio sam sve sto mi je trebalo, sredio sve boje kako mi treba, sredio latenciju i sve radi OK.
Medjutim, sad mi je palo na pamet, da pustim boje iz Kontakta kroz efekte na mikseti, znaci samo pustim kabal iz laptopa u neki input na mikseti i dodajem mu efekte (znam ja da mogu sve efekte lijepo da sredim i u kontaktu, ali potrebno mi je da to ide iz miksete, da ne objasnjavam sad zasto...). Uspio sam ja to, sve radi, medjutim stvar je u tome da ako npr. iz Kontakta ide bubanj i harmonika, ja zelim da mi bubanj i dalje ostane ''suv'' a da harmonici dam reverb na mikseti i tu je problem.. Ako mi iz kontakta jednim kablom idu bubanj i harmonika, svaki efekt koji dodam na mikseti bice dodan na kompletan signal koji mikseta prima, tj. i na harmoniku i na bubanj a ja to ne zelim. Vidim ovde da mogu da za svaki instrument bank proberem i output medjutim, ja imam internu zvucnu kartu na laptopu pa mi je ponudjen samo jedan output. Nadam se da nisam previse zapetljao i da razumijete sta pokusavam da uradim...

Sta da radim?
Da li moram da kupujem eksternu zvucnu sa vise izlaza, i kakvu da uzmem? Da li mi je dobra neka eksterna sa dual outputima ili moram da uzimam neku 2.1, 5.1, sta znam...? Nisam upoznat bas kako ovo funkcionise i kako to uopste treba da se odradi. Da li ce mi se, ako uzmem neku bolju zvucnu, ovde u Kontaktu gdje biram outpute pojaviti odmah ponudjeno vise outputa ili to nema veze sa tim?

Hvala unaprijed svima na odgovorima, ako sam lupio neku glupost (u sta ne sumnjam) oprostite. Pokusao bih ovo da uradim, i znam da moze, samo ja ne znam kako i zato se obracam svima za pomoc.

P.S. Ne sumnjam ja da bi najbolje bilo da izdvojim 200-300eur (lupam) i da kupim neku ludu zvucnu i rijesim sve muke, ali bih ipak radije neko low budget ili no budget rjesenje..
Teodor je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije