|
![]() |
#33 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ne koristimo 500-wattne kutije na njoj
![]() Kolega koristi 2 komada YAMAHA C112V 350W 12", i ima u šteku Behringer B215. Ali njih rjeđe koristi. Kad radimo zajedno ja dodam svoje dvije P.Audio, jedna 200W 12". Tako da, kad se s dvije kutije radi na njoj, ne može da izbaci 2x500W u 8 oma. Sama je deklarisana snaga 2x500W u 4 oma. Ne sjećam se koliko ono ti kutija imaš. Kad skopčamo 4 kutije pojačalo malo prodiše. Sa dvije kutije brzo ulazi u peak. Posljednja svirka koju smo radili, za dan vozača, oko 70-100 ljudi max je bilo, možda ni toliko, u manjoj sali, ova naša kombinacija je super odradila posao. Fina je i ta Yamaha, može se lijep sound naštelovati na njoj. A rijetko, skoro i nikad ne koristim njen graphic EQ, pošto sam primjetio da joj i to uzima snagu ili se meni samo čini, tako mi je još neko rekao. A i nemam potrebu za ubijanjem nekih mikrofonija sa tim graph EQ-om, a nije ni širok toliko (mislim na band-ove) da bi fino radio taj dio posla, još je aranžerska svirka u pitanju. Efekti su isto solidni, ali mislim da taj Soundcraft ima bolje. Što se tiče još one snage, neki ljudi su vadili limiter iz nje, i kako kažu, mikseta tek tad dobije pravu snagu, samo paziš na VU metar. Mi to nismo radili niti mislimo s tim da se bakćemo, barem zasad ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|