Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > DEMO > Demo snimci

Demo snimci Pravo mesto da postavite svoj demo...

Alati tema Display Modes
Star 24.11.2011, 04:51   #10
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Napisao sam ti u jednom od postova da preferiram snimanje bez kompresora i eventualno samo sa limiterom. Znaci, spadam u tzv. puriste koji hoce da imaju potpuno "nedirnut" snimak na traci, koji poslije mozes po potrebi i zelji obraditi dinamickim i ostalim efektima. Veliki broj kolega snima sa kompresorom, sto nije nikakva greska. Stvar je navike. Slobodno postavi na traku kompresor dok snimas on svakako nece biti u snimku ali pazi, na traku ne na Input Bus. Ne moras cak ni kompresor, mozes i Leveler, pa podesi kako ti odgovara. Sve ti mozes pri snimanju da imas na toj traci ukljuceno i EQ i Reverb i Delay, nista to nece uci u snimak. To sto si postavio kako kazes sve na 12h na mikseru pri snimanju je uredu a to na 12h vazi za EQ jer onda je on linearno postavljen, znaci bez utjecaja EQ-a na snimak. Gain sam ti objasnio kako treba podesiti, to obavezno uradi na taj nacin, znaci ne odvrci gain samo da bi glasnije cuo glas pri snimanju, to ne radi nikako. Ono o "obrtanju" trake, da ti ponovim. Kada si snimio te dvije trake koje pominjes onda na onoj traci gdje si samo stajao pred mikrofonom (ne smijes cackati nos, cesati se, pusiti i slicne budalastine raditi) obrni fazu. Taster za obrtanje faze imas na svakom kanalu Cubase miksera, samo ga stisni i sve je vec uradjeno. Pazi, sve efekte koje stavljas na jednu moras i na drugu traku, ama bas u bobu sve isto. Pitas kako se to potiru trake i kako nestane muzika koja se cuje u pozadini na vokal traci. Objasnio sam ti i to ali evo jos jednom. Obrtanjem faze na jednoj traci, stavljas je u protufazu u odnosu na drugu i ako su trake potpuno iste neces cuti nista iako na obje postoje snimljeni signali. U tvom slucaju je razlika samo u vokalu izmedju te dvije trake i samo on ce se cuti kao rezultat iz te dvije trake koje se nalaze u protufazi jer samo je on razlicit na te dvije trake. Ovo moras uraditi precizno sto znaci da sve mora biti isto i kada si snimao sa vokalom i kada si snimao bez vokala, inace neces dobiti "tisinu". Ne boj se tu sam ja zdravlje me jos dobro sluzi i ako sta zapne samo ti pitaj, jedino ako ne odapnem neplanirano a onda ces valjda doci da odpjevas jednu za ispracaj.
tranzit je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:47

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije