Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Zvučnici

Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk

Alati tema Display Modes
Star 05.10.2011, 12:14   #1
sinisa kg
Vredan član društva

sinisa kg's Avatar

Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
sinisa kg befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Testovi i ocene zvucnika

Vise puta mi se desilo da me kontaktiraju ljudi sa pitanjima o pojedinim zvucnicima ili razglasnim sistemima-kako rade,sta je najbolje da izaberu za sebe,koliko novca da daju za pojedine razglase...Mislim da je pravi trenutak da svi u ovoj temi podelimo svoja iskustva i zapazanja o zvucnicima koje posedujemo ili radimo sa njima-radi edukacije svih nas o onim kutijama sa kojima se nismo susretali a mozda nam te informacije budu od koristi-naravno da ce sva nasa misljenja biti subjektivna ali ce nekom znaciti...
Ja cu otvoriti ovu temu sa zvucnikom koji trenutno koristim-Turbosound TA 500 t-trosistemska kutija visoke klase-15" bas,10"srednji i 2"driver-sve komponente u horni-biamp ili triamp activ crossover-postoji pasivna skretnica izmedju 10" i drivera-rezna frekvencija 4 khz-activna skretnica reze 10" na 250hz i 15" na 95,5 hz,15" bas zbog svoje pozicije u kutiji je u kontrafazi(na crossoveru - polaritet)i postoje diley-evi izmedju komponenti(posto je mid-hi isto u cuvenoj Polyhorni za koju je proizvodjac dobio nagradu za inovaciju na polju audio inzinjeringa) ali je suma svega toga sjajan kristalni zvuk i masivnih 135 db cont.i 141 db peac SPL.Znam da ova kutija nije za komercijalniju eksploataciju-ne samo zbog zahtevnosti u pojacalima(proizvodjac je naveo modele pojacala koja preporucuje osim fabrickih),tezine(60kg)i ugla disperzije(50x25 stepeni-sto znaci da se preporucuju 2 kutije po strani da bi se dobila horizontalna disperzija od 100 stepeni)i naravno cene(koja se krece oko 4000e po komadu)ali kada cujete ono sto pruza-sve negativne stavke padaju u vodu.Treba dodati da T verzija(touring)donosi ovom modelu hardver za kacenje i dolly(transportnu plocu sa tockicima)-sto vam moze znaciti za kacenje vise komada u grozdove za vecu pokrivenost prostora.Za sada toliko,nadam se da ce nam se ovde pridruziti i nas kolega Marja Milosevic da predstavi svoja iskustva sa Bold Audio zvucnicima,pozdravio bih kolegu i prijatelja Aleksandra koji je ovde glavni i odgovorni(i znatno ozbiljniji od nekog Zlatka astrofizicara)-napisi nam nesto o svom RCF TT razglasu i pozivam sve vas da se ukljucite u ovu temu....
Grafički Fajlovi
File Type: jpg 65.jpg (95,1 KB, 46x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 63.jpg (97,4 KB, 46x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 81.jpg (94,5 KB, 46x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 114.jpg (83,5 KB, 48x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 112.jpg (91,5 KB, 39x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 111.jpg (90,7 KB, 39x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 109.jpg (75,2 KB, 43x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 108.jpg (94,1 KB, 57x skinuto)
Highslide JS
sinisa kg je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:06

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije