Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 30.08.2011, 04:01   #11
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Hvala na odgovorima

Obadvojici se zahvaljujem na komentarima. Svi losi i dobri komentari su dobrodosli i prihvatam i isto. Bitno je sam da se kaze bas ono sto mislite. Nije rijec o meni vec o PA3 znaci nista me nemoze uvrijediti. Slazem se sa drugim diskutantom da se nista veliko nemoze napraviti Max Audio. Nemojmo shvatiti da ce Max Audio ciniti cuda nego sam da je to jedna od opcija koja ce moci po potrebi da utice na finalni zvuk u pojedinim prostorima najcesce sa manjim zvucnim sistemima koji nemaju znacajnih opcija u stimanju zvuka. Meni ne pada napamet da mi Max Audio bude oslonac na svirkama/turnejama/koncertima gdje se svira pred 1000 ljudi na velikim sistemima da koristim Max Audio. Ti sistemi imaju mnogo bolje filtere za zvuk i mogucnosti dostelavanja i jadan bi ja bio kad bi spao na taj Max Audio na velikom koncertu ispred nekoliko hiljada ljudi kao sto je to bivalo. Zvuk se pravi u klavijaturi i kako to zvuci tako je (Sto ona moze da da od sebe). Max Audio je sminka. Ako se tebi Aco svidja ili nesvidja ovaj zvuk to je tvoj stav u koji ne ulazim i imas pravo na njega stim sto ti mogu rec ja mislim da je ovo sto sam predocio stvarni PA3 bezobzira dali nam se svidilo ili ne. Sretniji izbor instrumenata bi mogao nesto promjeniti ali opet finalna slika u biti ce biti ista jer to je PA3 i one nemoze biti drugaciji. Meni je dobar. Ja volim ovaj zvuk, ovaj ton i sve vezano uz njega. Znaci ja sam sa ovim zadovoljan. naravno da mnogi od vas sa pravom ovo nece voliti ali bi interesantno bilo da kazu sta to fali ovom zvuku. Nebi bilo lose da se izbjegne poredjenje sa drugim firmama. Nemoze nikada Korg biti Roland ili obratno i nema svrhe na taj nacin razmisljati i porediti. Bolje bi bilo koncetrisati se na zvuk koji je predocen i reci sta mu fali. Imam za vas samo jedan prijedlog. Pokusajte da sami na uredjaju na kome slusate date malo visokih tonova ili jos neko mali pomak po volji. Bas onako kao sto kad kupite CD malo ga dostelujete. Ja sam namjerno se bazirao na kvalitetan snimak koji se moze po ukusu prepraviti. Da sam ja u mojoj odluci dao vise visokih, korg bi bio jos otvoreniji/cistiji ali eto to prepustam vama po volji kao da je rijec o nekoj pjesmi snimljenoj koju stelujete po ukusu. Ako vidite da vas uobicajeni EQ izbor daje rezultate mozda vise po volji i to se moze zvati PA3. Jos jednom rijec je o Korgu PA3 a ne o Tihomiru sto znaci pricajte sto god mislite bez obzira dali vam se svidja ili nesvidja. Cak bi vise volio da kazete sto vam se nesvidja ali konkretno. Isto tako pozivam i druge da stave svoje snimke radi uporedbe ali ne da se shvati kao takmicenje nego kao neko sretno rujesenje zvuka korga koje nam svima moze koristiti.

Ovo receno od strane Cincilatora (Sumnjam da maxx moze da promijeni prirodu korgovog zvuka, ali sigurno da moze biti od velike pomoci na losijem ozvucenju) slaze se sa mojim stavom.

Promijenjeno od keyboards (30.08.2011 u 04:05 sati)
keyboards je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije