|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Downloads: 94
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
cjenjeni forumasi,
u zadnje vrijeme malo pratim oglasnike jer planiram u kupnju jos jedne klavijature uz navedenog pa1x... naravno da ni sam neznam sto da kupim pa se ovdje informiram.... ono sto znam je da treba imati 76 tipaka, sto bolju tipku, odlicne ROM klavire, i sve vise manje bitno za nekakav zabavan tip muzike, trube gitare i sl, cijenovni rang je do 700 €... ili jeftinije... ono sto mi je nebitno su nekakvi zvukovi zujalice, ciju ciju, dx... bla bla bla.....i slicno... te tezina instrumenta i velicina jer se radi o kucnoj svirci... mogucnost ucitavanja semplova je bitna ako se radi o skupljoj klavijaturi... nabrojat cu nekoliko mojih ideja pa vas molim (sve koji znate nesto o navedenim instrumentima) da prokomentirate moje misljenje... naravno bez nepotrebnog polemiziranja.. 1. tr/le 76 to mi se na kraju cini najvjerovatnija kupnja, ali ono sto mi se ne svidja sto su banke zvukova na njima ako sam dobro upucen identicne onima na pa1x, pa bi mi razlika bila jedino u razlicitim semplovima, a to onda znaci sate i sate programiranja.... i dvije iste klavijature.. njegovi interni klaviri neznam jesu li sto bolji nego na 1xpro a za isprobavanje hrpe semplova nemam zivaca ni volje, a ovi na 1x ne valjaju bas, odnosno htjeo bi bolje... 2. jv90/xp80 neznam jesam li ih dobro stavio pod isti broj, odnosno neznam kolika je razlika izmedju ta dva instrumenta... ono sto znam da je xp noviji i on me prvenstveno interesira... ono sto sam na youtube slusao zvuci izvanredno dobro, od klavira do drugih instrumenata bells, padovi, i sl... ta opcija sa xp80 mi se vrlo svidja, da ne kazem jeftinija je opcija, a i nekako mi je roland ostao u ljepom sjecanju jos iz vremena kada sam imao e86 i pa50 pa sam na starom e86 imao nekoliko tako dobrih zvukova (violina, neke ak gitare, overdrive, ona banka country zvukova i sl) kakvima pa50 nije mogao ni blizu... a vjerujem da bi nesto slicno a vjerovatno jos bolje dobio na xp80.. jedno kratko pitanje, koliko je xp80 bolji od jv90, obzirom da jv naidje u oglasnicima cesto za male novce, dok xp rijetko?? ono sto me privlaci ovoj klavijaturi je mogucnost da vec uzivam u finom klaviru dok se 1xpro pali.... ![]() 3. motif classic 7 o njoj ne znam nista, kakvi su klaviri?? tipke? to bi trebala bit dobra klavijatura koja bi trebala zvucat potpuno drugacije od 1xpro... kada izuzmemo postojanje semplera, kakvi su ROM zvukovi usporedjujuci sa ovima malo prije navedenim na rolandu?? trebali bi biti znatno bolji jer se radi o skupljoj klavijaturi, a sempler bi bio dodatan bonus, ili mi se ta investicija ne isplati jer je razlika minimalna?? 4 nesto drugo... triton classic (neznam jeli uopce ima 76), trinity, kurzweil?? koliko znam korgovi bas i nemaju neke klavire, od kurza neznam koji bi model uopce bio u tom cjenovnom rangu osim k2000 koji je 61... harmonike i tamburice imam sempl na korgu i to mi je dovoljno, no vise memorije nemam da stavim jos neki dobar klavir, zbog toga upravo trazim drugu klavijaturu sa dobrim klavirima i zvukovima koji bi se razlikovali od 1xpro... hvala! |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|