Da li ste nekada zaspali za volanom?
Citam malo pre o nesreci u kojoj je poginuo Luis, pokoj mu dusi.
Mada ne znam detalje i kako se tacno i sta dogodilo, sve me to tera da razmisljam o tome koliko se to cesto dogadja muzicarima. Jasni su razlozi, svira se do kasno u noc, radi se vise noci uzastopno, posle toga voznja, bilo je mozda i malo alkohola...
Na ovom sajtu ima mnogo iskusnih i starijih muzicara i smatram da je nasa obaveza (posto sebe smatram u starije i iskusnije) i duznost da onima mladjima koji tek krecu u te vode prenesemo neka iskustva koja nece steci u skoli ili fakultetu. Ne mislim na trilere i tonalitete, forspile i spajanja midi kablom. Izmedu ostalog, mislim na ono kakav je naslov ove teme.
Dakle, da li ste nekada zaspali za volanom?
Meni se to desilo pre 3-4 godine, u pola 6 ujutru, kad sam se vracao sa svirke. Putovao sam oko 60 km, i zaspao sam na 5 km od kuce. Imao sam ogromnu srecu da sam sisao sa puta i nastavio pravo, nije bilo nikakvog jarka ni drveta, probudio sam se kad mi je auto poskocio preko neke gomilice peska. Prosao sam bez ikakve posledice, i ja i auto smo ostali citavi, ali verujte mi, to vise nikada ne moze da mi se desi. Strasan je osecaj kad pomislis sta je sve moglo da se desi. Da se to desilo 50 metara ranije ili 50 metara kasnije, sad verovatno ne bih bio ovde.
Da li se jos nekome desilo nesto slicno?
|