Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Internet škola sviranja > Tehnike i teorija

Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku!

Alati tema Display Modes
Star 12.01.2011, 18:49   #29
ZIVAISTINA
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 04.01.2009
Downloads: 334
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
ZIVAISTINA befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

-mozda je malo glupo pitanje,ali citajuci lakijevu skolu muzike vidio sam da postoje vise vrsta skala pored onih osnovnih,ali on kaze da je za sviranje nase muzike dovoljno znati dur,mol-prirodni,harmonijski i orijental skalu,tj te 4 skale,dali je to tacno?

-U toj knjizi se spominje,da je poterebno zapamtiti samo c dur jer se iz nje sve izvodi,po meni je to malo komlikovano,jer kad mi neko kaze sviraj iz h dura,ja bih kao trebao ici od c dura,pa uzeti V stupanj i sve dok nedodjem do h dura,mislim vrlo vrlo tesko,hoce te mi to objasniti.
Ili treba nauciti sve durske skale,a ostale netreba,jer svaka durrska ima paralenlu prirodnu molsku i po tom se pravilu voditi,a sta za ostale harmonijske i orijental.

Moze li mi neko to malo pojasniti
ZIVAISTINA je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 20:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije