|
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Slazem se sa Vlade92.
Najbolje ti je za početak da nađeš ispravne akorde na net-u i na njima se jedno vrijeme uvježbaš kako bi dobio osjećaj za harmonijom. Ujedno tako ćeš se uvježbati kada ti neko rekne neki akord nećeš ni razmišljati znat ćeš ga udariti. Isto tako bitno preporučio bih ti da vremenom naučiš sve tri varijacije jednog po jednog akorda, npr Cmol da hvatas na 3 načina i tako svaki akord (ovo će ti pomoći kod nekih pjesmi pogotov kod zabavnih gdje ima više promjena akordi, a nećeš morati lutati puno sa lijevom rukom) Kada vidiš da je te krenulo, počni sam skidati. Ja npr. radim to da pustim pjesmu i onda udaram jedan ton po ton i vidis gdje je odprilike akord taj poslje vidis da li je durski ili molski. Isto tako ako uzmes čisto string ili piano, možeš naći i uvježbati se da nađeš akorde. A kao što su ti kolege rekli, ako znaš solo tu i tamo su i akordi slični (ali ne mora značiti), sve u svemu ako znaš akorde lakše je skontati i desnu ruku, a i isto tako važi i obrnuto. I još jedan savjet od mene, ako već hoćeš da učiš akorde, ne koristi Transponser. To ćeš koristiti tek poslje ako se ulijeniš pa da ne skidaš neku komplikovanu pjesmu iz originala. Sve u svemu nadam se da su ti ovi savjeti bar malo pomogli. I ja sam ih dobio od iskusnih muzičara, toga se držao pa se eto lagano snalazim. Pozdrav i sve najbolje. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio LAsER za ovaj koristan post: | PhoeniX (05.12.2010) |
Favoriti |
|
|