Sami smo krivi..Najveći krivac su veliki muzičari koji su u osnovi veliki prdaroši...On profesionalno snimi jedan midi fajl i sjedi u studiju i prodaje to...Jebe se njemu što s tim sjebe drugog jakog muzičara---njemu ionako nije potrebno da svira po kafanama jer zna da živi od prodaje fajlova a oni tezgaroši sjede kući bez posla...I šta sad?Ništa!Hvala Bogu što imam 2 sposobne ruke pa sebi sredim ritmove i boje,pa kad složim jednu jaku improvizaciju ljudi polude...Nisam ja sad neki jaki klaviaturista ali brate ja kad zapalim narod i kad vidim da se gazda smješka---čisti pogodak,znam dok je taki ambient da imam stalno posla...A ne znam ko je spomenuo da je i Fajlaški poso komplikovan...Jes đavla!Svako zna da pritisne PLAY i STOP,ili da prešalta sa jednog Sequencera na drugi...Svako zna isto da u Midiju zamjeni Drum Kit ili instrumente po Trackovima,Ali svako NE ZNA da odprati pjevača u njegovoj pravoj intonaciji (bez transpozi ili Intro Fill-a) bez toga da bi ga forsiro i mučio i svako NE ZNA da sa dušom odsvira neku improvizaciju ili fošpil koji dirne narod,da ga onda nagrade s bakšišom---To znaju jedino PRAVI MUZIČARI...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|