|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
Poštovane kolege,
svatko neka radi onako kako mu je najbrže i najbolje. Sve što sam do sada napisao jest naprosto moj prilog raspravi i moj savjet kako nešto raditi. Ne tvrdim da je to jedini ili najispravniji način. Ja sam svoje prve vlastite semplove počeo i snimati i loopati tamo negdje 96te ili 97. Radim to već 13 godina i po gruboj evidenciji, napravio sam preko stotinu multisemplova i obradio i postavio loopove na debelo preko 1000 pojedinačnih semplova. Mislim da mogu za sebe reči da imam u tom području neko iskustvo i praksu. I mogu ponoviti samo dvije stvari: 1. sintboje (u što spadaju i sve one s DX7) i akustične boje su kao nebo i zemlja. Kome to nije jasno, neka učita jedan jedini sempl zbora (choir) ili klavira i neka ga rastegne na 5 oktava pa neka si presluša. Neka dapače uzme samo semplove tona C i neka napravi multisempl zbora ili klavira s jednim semplom po oktavi pa neka opet presluša. 2. Postaviti loop na sintboju ili na akustičnu boju je opet nebo i zemlja. Valni oblik sintboje je najčešće vrlo statičan, ponavlja se u gotovo identičnom obliku i stoga je relativno lako postaviti loop. Valni oblik akustičnog instrumenta je je često takav da je teško uopće naći dvije točke koje bi se mogle loopati a da to zvuči prihvatljivo. Čak i kad se nađu dvije slične točke u semplu, najčešće će se čuti pucketanje. I to pucketanje na Fantomu G nije moguće maknuti. Jer nema crossfade funkciju koja je jedno od najvažnijih funkcija na sempleru. Jednostavno pitanje svima koji se po ovoj drugoj točki sa mnom ne slažu: neka mi vele da li su ikada postavljali loopove u Fantomu G na klavire, stringse, trubu, harmoniku ili brass sekciju? I kako su izbjegli pucketanje. Eno imamo jednu temu u podsekciji Roland u kojoj DrSpeed kaže da je postavio loop i da čuje pucketanje. Pa recite kako da riješi taj problem. Ima po meni dva rješenja: jedno je da cijeli dan ili cijelu vječnost traži dvije loop točke koje neće pucketati, ukoliko uopće može pronaći takve dvije točke (ovisno da li je sint ili akustična boja), a druga mogućnost jest da u nekom softveru primijeni crossfade loop funkciju. Ovo drugo rješenje zahtjeva nekoliko sekundi. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|