Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Alati tema Display Modes
Star 25.08.2010, 13:22   #10
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Poštovane kolege,
svatko neka radi onako kako mu je najbrže i najbolje. Sve što sam do sada napisao jest naprosto moj prilog raspravi i moj savjet kako nešto raditi. Ne tvrdim da je to jedini ili najispravniji način.
Ja sam svoje prve vlastite semplove počeo i snimati i loopati tamo negdje 96te ili 97. Radim to već 13 godina i po gruboj evidenciji, napravio sam preko stotinu multisemplova i obradio i postavio loopove na debelo preko 1000 pojedinačnih semplova. Mislim da mogu za sebe reči da imam u tom području neko iskustvo i praksu.
I mogu ponoviti samo dvije stvari:
1. sintboje (u što spadaju i sve one s DX7) i akustične boje su kao nebo i zemlja. Kome to nije jasno, neka učita jedan jedini sempl zbora (choir) ili klavira i neka ga rastegne na 5 oktava pa neka si presluša. Neka dapače uzme samo semplove tona C i neka napravi multisempl zbora ili klavira s jednim semplom po oktavi pa neka opet presluša.
2. Postaviti loop na sintboju ili na akustičnu boju je opet nebo i zemlja. Valni oblik sintboje je najčešće vrlo statičan, ponavlja se u gotovo identičnom obliku i stoga je relativno lako postaviti loop.
Valni oblik akustičnog instrumenta je je često takav da je teško uopće naći dvije točke koje bi se mogle loopati a da to zvuči prihvatljivo. Čak i kad se nađu dvije slične točke u semplu, najčešće će se čuti pucketanje. I to pucketanje na Fantomu G nije moguće maknuti. Jer nema crossfade funkciju koja je jedno od najvažnijih funkcija na sempleru.
Jednostavno pitanje svima koji se po ovoj drugoj točki sa mnom ne slažu: neka mi vele da li su ikada postavljali loopove u Fantomu G na klavire, stringse, trubu, harmoniku ili brass sekciju? I kako su izbjegli pucketanje.
Eno imamo jednu temu u podsekciji Roland u kojoj DrSpeed kaže da je postavio loop i da čuje pucketanje. Pa recite kako da riješi taj problem.
Ima po meni dva rješenja: jedno je da cijeli dan ili cijelu vječnost traži dvije loop točke koje neće pucketati, ukoliko uopće može pronaći takve dvije točke (ovisno da li je sint ili akustična boja), a druga mogućnost jest da u nekom softveru primijeni crossfade loop funkciju. Ovo drugo rješenje zahtjeva nekoliko sekundi.
mojkarma je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 05:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije