Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Sport

Sport U zdravom telu zdrav duh, uh...

Alati tema Display Modes
Star 27.04.2010, 22:31   #21
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od svirko Pokaži Post
Dok god mi ne završimo Drugi svjetski rat, ostavimo ustaše i četnike iza sebe, i okrenemo se budućnosti, nemojmo se čuditi niti pogrdnom navijanju u Zagrebu, niti u Beogradu, ili šta ja već znam gdje.....
Da uvjek ima idiota i u puiblici, i na televiziji od voditelja, i među igračima....ima.....i bit će ih.....
A mi smrtnici se tu prepucavamo, i grizemo, i podhebavamo jedni druge.
Za šta?
Da bi igrači dobivali istu lovu gubili ili pobjeđivali,dok mi smrtnici okrećemo đepove naopako da skupimo za karte....

E, žalosti moja balkanska........
Slažem se u potpunosti sa prvim dijelom tvoga posta mada ovdje nije riječ ni o Drugom svjetskom ratu niti o ustašama i četnicima...

E sad, pa taj sport samim tim i košarka se igra radi publike tj. nas običnih smrtnika, za aplauz, za titule, za extra akciju, zakucavanje, trojku, rampu itd. i meni je najnormalnije i tako sam naučio još od malih nogu da poslije pobjede ekipe za koju ja navijam(a to je u zadnje vrijeme vrlo često, da ne kažem stalno) zezam navijače protivnike ekipe i vrlo dobro znam da će mi vratiti istom mjerom kada bude obrnuto...

Uostalom ko nije bio u punom Pioniru, Areni, stadionu JNA, Marakani i sl. ne može shvatiti kakav je to osjećaj i da je to nešto što se novcem ne može kupiti!!!

Uopšte zar Vi sve stvari i zadovoljstva u životu posmatrate kroz prizmu novca???

Ja sam pozajmio novac da odem na treću i četvrtu utakmicu protiv Makabija u Areni gdje je za te dvije utakmice se orila pjesma iz preko 40000 grla, gdje je adrenalin bio na limitu, gdje su suze samo navirale i opet bih to uradio bez trena razmišljanja, pare će doći i proći ali uspomene i sjećanja u duši ostaju trajno...
Tom logikom bi i ljudi koji dolaze na naše svirke i nastupe mogli reći: "Ma mi se ovdje opijamo i trošimo teško stečen novac dok oni(muzičari) uzimaju lovu"...

E žalosti moja balkanska II.........
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 04:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije