Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Alati tema Display Modes
Star 12.01.2010, 02:06   #14
pianoman
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 11.01.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
pianoman befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zdravo svima! Najzad sam nasao ono sto sam trazio mozda godinu dana. Zahvalujem YU-MIDI, hvala svim ucesnicima ovog foruma, ovog posta i KORGX5D. Ali za nesto sta sam mislio da je "prosto ko pasulj" vidim da se strasno varam...
Kao prvo: Hvala KORGX5D na nesebicno objasnenje. Ali, za mene, je to malo "spansko selo". Ajmo, recimo, nadjem neki elektricar i on mi sve to fino i lepi zakalemi i super. Ali, gde da nadjem sve te cipove posebno ovde u Makedoniji. (nisam jos potrazio, ali cu to da uradim ovih dana - bez optimizma).
Kao durgo: Ne znam koliko se sve to isplati... Sad, vec je izasao KORG PA50SD. Za iste pare kao i obican KORG PA50. (oko 850 eura, u Makedoniji) Ko od sale prodao bih svoj za 650eura, i sa doplatom od 200E dobijam nesto sto je (moramo svi priznati) bolje i prakticnije resenje nego HDD.
Kao trece: Kao sto sam napomenuo, od puno trazenja oko ovaj problem i trazenja resenja, nasao sam nesto posve zanimljivo. Prvo, onaj FDD adapter. Vec je spomenut ovde na ovaj post. Ali postavlja se pitanje: koliko bi bio upotrebljiv u nasem slucaju? Ako ste malo bolje istrazili, radi sa dve baterije i trebalo bi mu neki drajver. Isto kao sto bi mu trebalo drajver na WIN 98. Bar ja tako mislim. Ali kao drugo, nasao sam nesto veoma interesantno i naravno lako za instalaciju. To je virtualni flopi citac koji cita virtualne diskete preko USB stika. Pogledajte ovaj link...
http://www.ipcas.com/products/usb-fl...dd-to-udd.html
Montiranje je jednostavno. Izvadis floppy drive i na isto mesto, isti konektori, isti kabli, bez potrebe od ista ugradjivati, stavis emulator i to je to.
Ovo zasad moze da se nadje samo na internet, na e-bay, po ceni oko 50 EUR + postarina. Naravno, ne osudjujem se to kupiti i riskirati moj racun na kreditnoj kartici. To ce da mi uradi moj brat koi radi u Nizozemsku, i to preku PayPal.
Za sad toliko mogu da vam kazem. Nadam se da sam nesto doprinesao u ovaj post.
Jos jednom zahvalujem KORGX5D koi mi je skratio dugo trazenje i ukazao da to nije lak posao, i da mi je polemike razjasnio.
Tako da, moj izbor je da ostajem na svoj stari KORG PA50 i zdravlje ovo leto nadam se da cu dobiti USB/FLOPPY emulator i da cu resiti svoj problem.
Pozdrav svima...
pianoman je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
korg, pa50, usb

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 09:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije