|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.02.2004
Mjesto: Zagreb, Hrvatska
Downloads: 276
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: PA900
![]() |
![]()
Evo da se najprije pohvalim da sam ponosni vlasnik PA800.
Klavijatura je fantastična međutim kako sam do sada koristio samo Yamahu neke stvari mi nisu najjasnije.Evo da krenem redom. 1. Pojam SET (na Yamahi nepoznat) Koliko sam shvatio u njega se snimaju svi user ritmovi,boje,songbook,padovi,performance. Čini mi se da je sve vezano sa pozicijom u USER-u a ne nazivima. Dakle ,ako recimo zamijenim neki style sa novim, performanca neće javiti grešku da tog style nema već će pozvati style koji je sada na toj poziciji? To mi se čini malo nepraktično u slučaju da želim reorganizirati ritmove i boje jer će mi svi STS,perfomance,songbook pokazivati krivo. 2. Postoji mogućnost učitavanje raznih setova. Zašto bi to netko koristio? Recimo ako si složim jedan set sa svim potrebnim ritmovima,bojama itd. mislim da nema potrebe za tim. Ili sam nešto propustio? 3. Backapiranje podataka: Koja je razlika ako spremim podatke u set u odnosu kad napravim backup na preko opcije backup na klavijaturi? Zar SET nije neka vrsta backupa? 4. Vidim da neki snimaju performance za određenu pjesmu (odaberu boje,ritam itd). Zar songbook nije bolje rješenje za to s obzirom da se mogu pohraniti iste stvari i u njega? 5. Ako je moja pretpostavka točna da se samo pamte pozicije u USER-u to znači kada bih ubacio posebo nečiji songbook ili style (ne kao set) koji koriste user boje i ritmove to bi zapravo bilo beskorisno jer bi pozivalo ono što se nalazi na toj poziciji u mom useru. 6. Čitao sam da postoji neki free program XRM i PRM za korgove aranžere. Da li to može poslužiti za PA800? Ako netko ima neka ga uplouda jer je službena stranica mrtva. Nadam se da će odgovori na ova pitanja koristiti i drugima. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
>, korga, korisnike, nove, razjasnimo |
|
|