|
![]() |
#17 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
![]()
Imao sam EMX5014 (veoma slicna EMX5016-96%) otprilike 1.5 godinu.Radila je OK i bio sam zadovoljan.Ali.... Prva stvar sto mi se nije svidjala je da navedena snaga (2 x 500W) je tzv. peak power.Znaci efektivna RMS snaga je negde oko 300W / 4 oma.Uvek sam bio malo "kratak" sa izlaznom snagom. Pretpojacala,EQ i kompresor nisu losi..ali...
Odlucio sam da predjem na aktivni sistem...Potrosio sam puno vremena i eksperimentisanja da bi dosao do tacke gde sam sada.Promenio/zamenio sam par mikseta,zvucnih kutija,EQ-a,skretnica i dosao do prilicno dobre kombinacije.Zamena mi nije bila neki problem.Ovde u USA imas pravo da kupis i da prakticno testiras sve u roku 1 meseca.Ako ti se ne svidja vratis nazad i uzmes drugo. Moja dobitna kombinacija koja radi perfektno i daleko kvalitetnije od Yamahe je sledeca: -mikseta: Allen & Heath ZED FX22 sa odlicnim efektom (jedan od najkvalitetnijih koje sam do sada cuo). -Aktini zvucnici (main): 2 x JBL PRX515 (2 x 500W sa Crown klasa D pojacalima) -Subwoofer-i: 2 x Peavey PV118 -Subwoofer pojacalo: Crown XL602 - EQ: dbx 215 ( 2 x 15 kanala ekvilajzer) - Crossover-aktivna skretnica: CX3400 (koristim kao 2 way) Kombinacija radi perfektno..kristalno cist zvuk na punoj snazi.Prezadovoljan...Prodao sam svoju EMX5014 pre mesec dana. Pozdrav |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
emx5016cf, iskustvo, saveti, yamaha |
|
|