Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Alati tema Display Modes
Star 01.10.2009, 16:47   #17
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Imao sam EMX5014 (veoma slicna EMX5016-96%) otprilike 1.5 godinu.Radila je OK i bio sam zadovoljan.Ali.... Prva stvar sto mi se nije svidjala je da navedena snaga (2 x 500W) je tzv. peak power.Znaci efektivna RMS snaga je negde oko 300W / 4 oma.Uvek sam bio malo "kratak" sa izlaznom snagom. Pretpojacala,EQ i kompresor nisu losi..ali...
Odlucio sam da predjem na aktivni sistem...Potrosio sam puno vremena i eksperimentisanja da bi dosao do tacke gde sam sada.Promenio/zamenio sam par mikseta,zvucnih kutija,EQ-a,skretnica i dosao do prilicno dobre kombinacije.Zamena mi nije bila neki problem.Ovde u USA imas pravo da kupis i da prakticno testiras sve u roku 1 meseca.Ako ti se ne svidja vratis nazad i uzmes drugo.
Moja dobitna kombinacija koja radi perfektno i daleko kvalitetnije od Yamahe je sledeca:
-mikseta: Allen & Heath ZED FX22 sa odlicnim efektom (jedan od najkvalitetnijih koje sam do sada cuo).
-Aktini zvucnici (main): 2 x JBL PRX515 (2 x 500W sa Crown klasa D pojacalima)
-Subwoofer-i: 2 x Peavey PV118
-Subwoofer pojacalo: Crown XL602
- EQ: dbx 215 ( 2 x 15 kanala ekvilajzer)
- Crossover-aktivna skretnica: CX3400 (koristim kao 2 way)
Kombinacija radi perfektno..kristalno cist zvuk na punoj snazi.Prezadovoljan...Prodao sam svoju EMX5014 pre mesec dana.

Pozdrav
zox2003 je offline   Reply With Quote

Favoriti

Oznake
emx5016cf, iskustvo, saveti, yamaha

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije