Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
|
Pomoć oko povezivanja AKAI Z4 i Korg Trinity
Pozdrav kolege. Ovo moje pitanje ide za sve one koji imaju iskustva sa spajanjem klavijature sa bilo kojim sound modulom. Sto se tice ovog AKAI samplera, masina me odusevila jer je izuzetno lagana za rad a posebno jer se veze sa PC preko USB i sa njegovim software se radi bez pola muke (editovanje samog sempla, izrada programa i konacno slaganje u njegov MULTI koji je u principu isto sto i COMBI na Korgu a da ne spominjem koja je razlika u kvaliteti istog sempla koji izlazi iz njega i Korga PA1x...nebo i zemlja. Pokusavao sam sve i svasta i imam veliki problem sa njim i Trinity. Uradio sam onako experimentalno par MULTI, odredio im broj i midi kanal koji je isti i na COMBI na korgu npr.009 i 010. Kada promjenim kominaciju na korgu promjeni se i na Akai ali problem je sto u tom momentu na Akai svi programi automatski budu na MUTE i na displeju napise MUTED MULTI 9 ili 10 i poslije toga ne mogu nista mjenjati sa trinity kao da zaglavi akai. Po tome moram pomjeriti na akai sa njegovim kursorom na sledeci ili prethodni multi da bi sve bilo u redu i ponisti se taj "novi" muted multi. Sta bi mogao biti problem jer cini mi se da Trinity nesto salje u Akai ali ne mogu da odgonetnem u cemu je kvaka. Puno pozdrava!
Dodato:
Eto provalio sam ga...fenomenalna stvar. OVa kombinacija Trinity+Z4...to je ono sto sam uvijek htio da imam. Eto kolege ako kome treba pomoc oko povezivanja Akai samplera i Korg workstation pitajte slobodno. Poz!
Promijenjeno od DinO74 (29.05.2009 u 20:09 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|