Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 25.07.2013, 23:59   #11
caka012
Ovaj baš voli da kuca

caka012's Avatar

Registrovan/a dana: 03.12.2006
Mjesto: Pozarevac, Srbija
Godina: 56
Downloads: 388
Uploads: 7
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 30 puta u 26 Postova
Instrumenti: PSR 3000, Triton LE, jedan stari kontrabas i jedna bas gitara
caka012 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
caka012 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Nezgodna je ovo tema, nikad necemo svi da se slozimo oko misljenja. I ne treba, neka svako ima svoje, cinjenice su cinjenice, a misljenja - svako svoje za ruku pa teraj. A svi su, po mom misljenju, po malo u pravu. Slazem se da fajlasi otimaju posao muzicarima na pravdi Boga, ali neke od njih mogu da opravdam. Ako je to basista, bubnjar ili gitarista koji je pred najezdom aranzera ostao bez posla, mogu da shvatim njegovu zelju (ili mozda, jos bitnije, potrebu) da ostane u muzickim vodama i da kuci donese jos po neki dinar iz kafane. Sa aranzerima smo dobili ritmove a izgubili ritam sekciju, dobili smo tastere "transpose" a izgubili sposobnost sviranja iz "nezgodnih" tonaliteta, dobili kvalitetniji zvuk a izgubili onaj pravi zvuk, dobili manji broj ljudi sa kojima delimo pare a izgubili ljude sa kojima smo delili pare. Ko razume - shvatice. Ja radim i akustiku, sviram kontrabas, radim i na struju, sviram bas gitaru, radim i sa aranzerom i sa bendom sa klavijaturama (ovo poslednje najredje). Najmanje volim aranzersku svirku, iako mi je fizicki najlaksa. Bend je bend i taj sound ne moze aranzer da donese. E sad, gomila ljudi posle svirke i ne zna da kaze koliko je ljudi u bendu bilo, a kamo li da nabroji instrumente koje je na bini video, ali to je sasvim druga prica. Mislim da u ovoj temi stavljamo akcenat na to sta mi kao muzicari mislimo o tome, a ne sta o tome misle siroke narodne mase.
Medjutim, opet se vracam na njegovo velicanstvo - novac. Znate li koliko mi se puta dogodilo da pogadjam svirku i gazda veselja mi kaze "ma dvoje ili troje, ne treba vise". On zna da ne treba vise, jer je bio kod kuma na punoletstvu i bio je jedan sa klavijaturama, pevac i pevacica i bilo je super. Pokusam da ga ubedim da 5-6 clanova benda nece da mu pojedu mnogo vise pecenja od troje, ali ne vredi, on zna sta on zna i to ti je. Pravim troclanu ekipu i idem na svirku, sta cu. Nisam ja Dositej Obradovic, narodni prosvetitelj, ja sam samo muzicar. Sve je postalo zakon ponude i potraznje. Mi nudimo, oni traze. A da im mi nismo nudili, ne bi ni oni trazili. Ajd' sad, budi pametan pa izvedi zakljucak.
caka012 je offline  

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 13:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije