|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.09.2005
Downloads: 33
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
dali ima neko cigansku dvojku za korgpa80. ja imam dosta dvojki, ali nijedna mi nija bas ono sto ja trazim. ako ste slusali cigansku muziku uzivo, znate otprilike koji mi ritam treba...imam dosta ritmova i rado bi se mjenjao.
hvala unaprijed! ______________________________ Izbrisana duplirana tema... Ne ponavljajtre teme u 2 podforuima! Vaxter |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Cao,
takav ritam ne moze da se dobije ni na jednom aranzeru,zato sto u ciganskoj muzici postoje gomile obrtaja jednog akorda,okrnjeni akordi(bez jednog,ili dva tona),onda razni prelazi u basu,sinkope itd.Mozda dobijes nesto sto lici na to,ali da bude isto neces nikad uspeti.Nego nauci bas/kontru,mozes i da pustis bubanj sa klavijature i cvaketas.Pozdrav Marko |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.08.2005
Mjesto: Danska
Downloads: 4515
![]() |
![]()
Korg ima mogucnost da svira 6 razlichitih vrsta "pratnje", "pasaza" ili nazovi to kako hoces. Znachi pod istom varijacijom drzeci recimo dur u lijevoj ruci dobijesh jednu pratnju, promjenom na mol drugu, na mol6 trecu itd., tako da je odgovor na ovo pitanje DA, moze da se uradi, ali rijetko cesh naci ovo. Ja sam imao tako neshto na i30, ali to na PA80 i Pa1xPro ne zvuchi onako dobro kao na i30 (tvrde da PA80 i PAx serija mogu primati ritmove sa i serije ali je to vjeruj mi jako loshe na PA). Probao sam da konvertujem i radim s tim dosta vremena, ali nisam uspio ni priblizno dobiti takav kvalitet i zvuk kao na i30. Uradjene dvojke postoje, i to bash ove koje ti trazish samo je problem sto to niko ne da. Ja ih nemam (radim na PA1xPro).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
ja mislim da bi se svak slozio s tim da kvalitet ili stil ciganske muzike uzivo se nemoze re-kreirati, ili izvesti potpuno isto na bilo kojem aranzeru. ali nesto priblizno bi bilo jako lijepo. hvala vam na odgovorima. nastavit cemo da trazimo. mozda nesto bude. ja cu da pogledam neke rumunske stvari pa mozda nesto iskopam odatle.
pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.08.2005
Mjesto: Danska
Downloads: 4515
![]() |
![]()
Ja se ne slazem, moze se uraditi i ima uradjeno, samo ti to niko nece dati nit prodati!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
napokon sam naso cigansku dvojku!!!!! uploadovo sam je na korgpa80 sekciju u fajlu pod imenom midoBo5anaC, nadam se da ce vam se svidjeti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
|
![]()
kao prvo ne radi se samo u obrtajima sto se tice ciganske muzike vec o veoma malom ubrzavanju ili usporavanju ritma na odredjena mesta takozvani DRAJF.
Tu dvojku sto si uploadovao to jest dvojka koja se zvala Nesa6CM.Nije losa ali samo za brze stvari. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
ciganska, dvojka, korgpa80 |
|
|