|
![]() |
#351 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ima, kako ne bi bilo
![]() Uključi HD prikaz da vidiš detalje i CC za titl s opisom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Ma bravo legendo!
To sam video na tvom kanalu,a da li bi mogao da malcice pojasnis kako u tyle creatoru "delujes" na elemente bubnja,dinamikom,efektima i slicno,to mi je poprilicno nejasno.Ono sto znam je totalno nasumce! Promijenjeno od VUNIMRAV (06.12.2013 u 13:27 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Znaš da sam "Vidoviti Milan", unaprijed znam (tvoja) pitanja pa pripremim odgovore.
![]() Kod T3 treba pritisnuti WAWE IMPORT u trenutku 0,48 videa, mislim da je ostali postupak isti. Dodato: Na ovakvo pitanje se nisam pripremio. ![]() No da skratim priču, Style creator na Tyrosu može djelovati na dinamiku pojedinih elemenata bubnja i neke parametre u CASM. Style creator je alat s kojim je moguće napraviti gotovo sve radnje da bi se izradio dobar Style. Međutim, u njemu nećeš moći dodavati efekte na pojedine elemente već samo na cijelu traku. Da bi djelovao po pojedinom elementu bubnja sa efektom i hrpetinom drugih parametara, trebaš to raditi na računalu. MixMaster u "suradnji" sa XGworksom radi čuda, a zamršeni Sysex podaci ispunjavaju baš sve želje. ![]() Promijenjeno od casper (06.12.2013 u 13:41 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Molba za Caspera u ime svih koje ce ovo interesirati.
Vec smo "pricali " o podesavanju EQ,ali ja bih te zamolio da kad budes imao vremena napravis jedno malo pojasnjenje(onako kako vec ti umes i radis sa slikama). Kad se udje na eq dobije se slika sa dva slajdera(sibera) na levoj strani i pet(1,2,3,4,5) na dedsnoj.Desnih pet je kao i na svim eq i to mi je donekle jasno(od najnizeg Basa do najvisih tonova,jel'da?) ali prva dva sta i cemu sluze i sta se pojacavanjem-smanjivanjem vrednosti dobija? Mozes li to malo pojasniti i prevesti na jezik laika! Promijenjeno od VUNIMRAV (29.12.2013 u 21:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Na prvom podesavas frekvenciju na kojoj ce da deluje odredjeni virtualni siber, a drugi sluzi za podesavanje Q faktora. Q faktor ti je raspon u kom ce da deluje odredjeni siber (cela oktava, pola oktave, itd) cija je sredina na frekvenciji koju si prethodno odabrao. Npr podesis za prvi siber 80hz, i to ti je centralna frekvencija koja ce menjati zvuk oko sebe pola oktave gore i pola oktave dole.
![]() Promijenjeno od milepsr (29.12.2013 u 22:03 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Stvari su potpuno jednostavne samo ih treba pravilno objasniti. Radi se o equlizeru koji ima pet područja i njegovo podešavanje djeluje na
master izlaz klavijature. Dakle, sve što čujemo s Tyros3 (ne odnosi se na audio materijal) "prolazi" kroz ovaj filter. Pored opisa ću postaviti grafički prikaz EQ iz Sonara kako bi bilo lakše shvatiti o čemu se radi. Dakle, pustite da lagano svira bubanj kako biste čuli promjene i krenite u podešavanje. Odaberite prvi preset EQ pod nazivom FLAT kako bismo sve vrijednosti stavili na nulu. Pritisnite EDIT i krenite od žuto markiranog EQ3 područja (slika 1). Određujemo GAIN (taster 5) i podignimo njegovu vrijednost na 6 db kako bi bolje čuli promjene. Ako vrijednost GAIN-a ostane na 0, nećete čuti nikakve promjene u daljnjem podešavanju. Sada prelazimo u zeleni okvir (slika1) i podešavamo karakteristike za maloprije odabrano EQ3 područje. Pod FREQ ćemo birati frekvenciju i to postavite 800Hz. Trebali biste čuti zvučne promjene kod bubnja koji svira, a slijedeći korak će ovo frekventno područje dodatno "ispeglati". Vrijednost Q je u stvari dimenzija koja odrađuje koliko "široko" ćemo djelovati na ovih 800Hz. Što je Q broj manji, djelovat ćemo na šire područje oko 800Hz. Pogledajte sliku 2. i odmah će vam biti jasno o čemu govorim. Sada se poigrajte s ostalim područjima (EQ1, EQ2, EQ4, EQ5)i slušajte razliku. Recimo, uzmite frekvenciju oko 1Khz, "suzite" je s Q i "šećite" sa FREQ vrijednosti. Ako pogledate sliku 3, vidjet ćete kako samo jedna (kriva) vrijednost može potpuno promijeniti cjelokupan sound klavijature. Zato je bitno da se kod podešavanja zna čemu služe koje vrijednosti. U suprotnom, bolje je ne dirati ništa. Ovaj opis je namjenjen isključivo kako bi shvatili princip rada EQ. Podešavanje EQ nema pravila, a ovisi prije svega o materijalu koji se izvodi i ozvućenju na kojem se sluša. Ako su vrijednosti GAIN-a extremne, to je znak da nešto nije u redu. Problem može biti u ozvučenju ili materijalu, a dogodi se da je uzrok i uho onoga tko to štela. Različite postavke EQ se mogu memorirati u registracije ili dodijeliti SONG-u. Mislim da to nije dobar pristup i ja radim tako da za svaku pojedinačnu svirku (prostor) posebno prilagodim EQ i više ga tijekom večeri ne diram. Kada sređujem klavijaturu kod kuće, EQ mi je uvijek na FLAT. Kao što je rekao VUNIMRAV, nadam se da će ovaj opis biti od koristi i ostalima članovima foruma. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (30.12.2013) |
![]() |
#357 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Krivo misliš. Kao i kod svih parametričkih equlizera faktor Q je obrnuto proporcionalan s bandwidthom.
Tako je i kod Tyros modela. Podešavanja faktora Q kod Tyros modela su u rasponu od 0.1 - 12.0. Moguće je vrlo precizno odrediti ovu karakteristiku. Vratimo se još malo na Tyros EQ. Znamo da ima pet frekventnih područja na koje možmo djelovati, EQ1, EQ2, EQ3, EQ4 i EQ5. Međutim, postoje razlike u načinu kako funkcioniraju. Kod krajnih bandova (EQ1 i EQ5) se radi o tkz. Shelving EQ, dok tri srednja područja (EQ2, EQ, EQ4) rade kao Bell EQ. Pogledajte sliku 1. i bit će vam jasnije kako to funkcionira. Tako EQ1 djeluje na sve frekvencije koje su niže od zadane središnje frekvencije (FREQ). Kod EQ5 se radi o cjelokupnom višem spektru od zadanog FREQ područja, dok kod tri srednja područja (EQ2, EQ, EQ4) djelujemo jednako na obje strane od zadane središnje frekvencije (FREQ). Na slici 2. možete vidjeti graf koji se odnosi na Tyros master EQ. Potpuno je jasno da dobro podešen EQ može biti izvrstan alat ako ga pravilno koristimo. Prvenstveno mislim na to da je moguće maximalno kompenzirati nedostatke prostora u kojem sviramo i da dobijemo zvučnu sliku klavijature upravo onakvu kakvu želimo. Promijenjeno od casper (30.12.2013 u 15:30 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (30.12.2013) |
![]() |
#359 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Postavio sam krivu sliku 2. Edit posta na ovom forumu je ponekad "nemoguća misija", Quote funkcija radi samo u rijetkim situacijama ...
![]() Ovo je prava slika koja prikazuje shemu za Tyros master EQ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Da upitam nesto, postoje registracije koje sam davno pravio i u njima kad stavim neki sampl na right3 i upalim svira samo on, iako su i right 1 i 2 upaljeni, a u nekim registracijama nisu. Gdje to da sredim?
I da, ritmovi za Tyros3 se mogu pravit u XG Works ili OMB, jel tako? Ima li neki tutorijal za to?
![]() |
Favoriti |
|
|