|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Svaka dlaka na glavi mi se najezi kad cujem termin fair use... Jos kako su to tebi fino demagoski objasnili, lafo stitimo druge korisnike. Da je godina neka 2007. ili 2008. pa da razumijem, ali covjece u 2013. godini oni bi trebali omoguciti svim korisnicima da skidaju koliko i kako hoce da se ne osjeti. Odmah im reci da su oni jedini u BiH koji spominju fair use i da su zaostali samo tako.
Poslusaj mene, jer imao sam iskustva sa internet providerima lopovima. Predji na neki kablovski operater ili neki adsl. Kod nas na Telemachu je najjeftiniji paket od 20-ak maraka sa 7 mbit/s sa apsolutnim flatom, ja sam doduse jos na tom bezicnom netu sa otprilike 1mbit/s, ali nikada mi niko nikad nije spominjao fair use, a niti bi to dozvolio. Kolega, ne daj da te varaju lopovi ![]()
![]() |
#22 |
Vredan član društva
|
![]()
Dell ja bih ovog trenutka uveo kablovski net ali nemaju pruzenu trasu kroz ulicu.Nova ulica puna ljudi,isao sam i pitao i u Mtel i druge sto ovde daju usluge ali nekako ne zainteresovano djeluju kad im spomenes postavljanje kablova.Klikni na link ispod i vidjeces moj trenutni PING na Blic internetu. Razocaran totalno.Ovako traje 15 dana.Dolazili i serviseri,zvao bezbroj puta i ja i komsije medjutim stalno isto.Mozda su oko nove godine privukli novih potrosaca a oprema ostala ista pa je protok uzasan.Ne mogu vjerovati da je do jucerasnja skupa ali kvalitetna kompanija ovako nisko pala i salabajzerski radi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]() Citat:
Najveci provajder u BiH - "BH Telecom" u opisu svoje internetske usluge, izmedju osalog kaze: "* Neograničeno korištenje na fer osnovi - korištenje Interneta bez ograničenja, ali na fer use principu, po kojem je korisniku, u toku obračunskog perioda, dodijeljen ukupni limit saobraćaja od 50% teoretski mogućeg." Pogledao sam "M-Tel" i "Eronet" web sajtove i oni to ne pominju. Ja nisam siguran da je i kod njih bas tako,ali eto na njihovim sajtovima pise da je "neogranicen protok" i ne spominje se "fair use". To,da li je tako,najbolje znaju njihovi korisnici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sto se Eroneta tice, ja ga ne znam ko ima njihov adsl u Mostaru, prije ih je dosta imalo, izmedju ostalih i ja, a znas i sam ko ga "drzi" tako da
![]() Baltik, organizirajte se i cimajte firme da vam dovode kablove, a koliko znam adsl ide preko telefonske zice i sve sto trebaju da vam urade iz m:tela je da vam instaliraju spliter, da se razdvoji telefon i internet. Mani se bezicnih mreza to ti je najbolja opcija, evo kako je kod mene, dok svaka baba u Mostaru ima minimum 7mbit/s ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|