|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
jako dobra tema... ja sam primjetio da meni duze vremenski zvizdi nego prije, prije bi trajalo samo pola dana, a sada poslije svirke zna se desiti po 2 dana da zvizdi, pa sam citao o toj bolesti, neizljecivo je kada se dobije
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Pod hitno zaboravi sve CT i MRT nalaze i te nebuloznu dijagnozu o zacepljenju mikrokapilara. Dijagnoza je kod tebe vec postavljena i ona glasi tinitus. Trazi od kucnog ljekara uput za psihoterapeuta, homeopatu ili osteopatu. Tinitus nije posljedica nikakvog organskog poremecaja vec je strogo vezan za vegetativni sistem odnosno psihu. Bas radi toga ni CT pretrage kod tebe nisu donijele nikakav rezultat, niti ga mogu donijeti. Moje drugo ili mozda cak i prvo (kako se uzme) zanimanje, odnosno poziv, je psiholog pa ti govorim "iz prve ruke". Tinitus i uzroci njegovog nastanka su vec duze vrijeme poznati najsavremenijoj medicini i tu nema vise nikakvog nagadjanja. Nije mi jasno samo, zbog cega tvoj ljekar nije odredio pravu terapiju kad je vec postavio dijagnozu tinitus. Poslusaj me za svoje dobro i pod hitno trazi uput za ono sto sam ti vec gore naveo. Garantujem ti da ces se vrlo brzo osloboditi tih tegoba.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]() ![]() Od sad i njega da zovete Dr.Tranzit
#14 |
Banovan!
![]() |
![]()
Hahahaha... nisam Neso doktor, nije se imalo vremena za disertaciju od onog drugog (ili prvog, zavisi kako se gleda) mog poziva, to jest muzike, pa sam ostao samo na magistraturi mada to za mene nikada nije igralo neku posebno vaznu ulogu jer je muzika bila uvijek primarna i prevashodna. Kako prije, tako i danas, a da me pitas zasto, Bog me ubio ako bih znao.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Kolega @Dr.Tranzit,a da nije kod naseg kolege kome pisti u usima mozda Hipertenzija u pitanju?Tnitis nije to sam siguran.
Sta vi mislite? ![]() ![]()
#16 |
Banovan!
![]() |
![]()
Samo se povodim dijagnozom koju je vec dobio od svog ljekara, to jest da je u pitanju Tinitus (zasto ga svi nazivate Tinitis ? naziv potice od latinskog Tinnitus aurium, sto u prevodu znaci: usi koje zvone ili zvonece usi). Sa distance ne bih mogao nista drugo ili suprotno da tvrdim a sto se tice hipertenzije, to je vrlo mala, do niikakva mogucnost. Visoki pritisak se ne odrazava na sluh u takvom obliku kako je opisao Alen P. Nije iskljuceno ali je vrlo malo vjerovatno.
|
![]() |
![]() |
#17 |
Odomaćeni član
|
![]()
Odgovor Tranzitu:
Hvala na dobronamjernim prijedlozima ali ne slažem se s dijagnozom. Psiha nije uzrok. Psihički sam stabilna osoba, bez životnih stresova. Imam obitelj, dvoje djece, za sada bez problema. Religiozna sam osoba, odlazim redovito u crkvu, čitam Bibliju, upražnjavam obiteljsku pobožnost i često se hranim kršćanskom literaturom. Do nedavno sam bio voditelj proslavljanja u crkvi-zbog gaža mi je teško pa sam trenutno odustao. Kad npr. popijem vino ili slično, tada osjećam jače zujanje. Dešava se da srce jače radi i opet je povezano s krvotokom. S obzirom da mnoge ljude alkohol umara, upravo bi morao osjećati suprotno. Osobno smatram da je razlog u ishrani. Smatram da bi vegetarijanstvo bilo riješenje ali za sad sam u nemogućnosti da to upražnjavam. |
![]() |
![]() |
#18 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.08.2011
Mjesto: Beograd
Downloads: 133
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Yamaha psr2100 Korg pa60
![]() |
![]()
Zavisi i od prostora u kome je svirka...meni pisti u usima kad je u pitanju manji prostor,valjda se zvuk odbija od zidova i ne moze se izbeci...cak i slusalice kad stavim posle par minuta pocinje pistanje...
|
![]() |
![]() |
#19 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kakve veze ima psihicka stabilnost sa tinitusom, a pogotovo kakve veze ima psihicka stabilnost s odlaskom u crkvu, pa na kraju i tinitus sa odlaskom u crkvu? O vjeri i poboznosti necemo raspravljati, ali koliko vidim kolega tranzit je sasvim objektivno i precizno objasnio zasto se to desava, rekao je da je bolest na psihickoj bazi, ne i da ima veze sa psihickom stabilnoscu. I to sto znaci da je psihicka bolest (doduse tinitus je samo simptom) nema mora znaciti da je neko ne daj boze poludio, svaki tik koji imamo je npr. na psihickoj bazi.
I'm the one who knocks... Promijenjeno od Dell (06.08.2011 u 02:24 sati) |
![]() |
![]() |
#20 |
Banovan!
![]() |
![]()
Tako je Dell, nisi nigdje pogrijesio. Taman kao da si studirao psihologiju.
@Alen P Tinitus je uvijek i bez izuzetka psiho-somatski premecaj, inace u protivnom to nije Tinitus. Kako ti je Dell i objasnio, to ne znaci da si ti psihicki labilna osoba (i sta uopste znaci "psihicki nestabilan" ?) vec da si u odredjenim trenucima za duze ili krace vrijeme pod izvjesnim stresom ili opterecenjem koje tvoj organizam (um) iz nekih razloga ne moze da preradi na uobicajeni nacin pa se to onda manifestuje kroz razne simptome a jedan od njih je i Tinitus. Kod velikog broja ljudi takvo stanje dovodi do sasvim drugacijih poteskoca i sigurno si po koji put cuo da narod kaze "dobio cir na zelucu zbog nervoze". Ovo je tipicno psiho-somatsko oboljenje jer vegetativni (podsvjesni) sistem kada preuzme kontrolu nad tobom, u najvecem broju slucajeva, "napada" sluzokozu a jedna od takvih je i u zelucu. I neurodermitis je iz iste porodice bolesti, pa zatim vitiligo, a vjerovao ili ne, cak i hemoroidi pa onda herpes itd... To je u sustini upozorenje organizma koje ti on salje jer je poremecena ravnoteza izmedju svjesnog i podsvjesnog sistema ili ti sustava. Na tebi je da sto prije reagujes i dovedes to sve u uobicajenu ravnotezu a najmanje ce ti pomoci da se ovdje bacakas i tvrdis da si "psihicki stabilan" sta god to trebalo da znaci. Procitaj jos jednom svoj predhodni post, Sve vrijeme pokusavas da nadjes neki organski uzrok za taj svoj Tinitus jer nikako ne mozes da se pomiris sa cinjenicom da psiha moze da bude uzrok tome. To je tipicno ponasanje ljudi i ti nisi izuzetak. Vrlo nelogicno donosis zakljucke i u vezi sa tim vinom a i sa pojacanim lupanjem srca. Tu istu pricu sam cuo bar stotinak hiljada puta a uvijek je kod tih ljudi uzrok poteskocama bila psiha pa bilo da je to bio Burn Out ili neko krace ili duze depresivno stanje. Zasto ne pokusas, to sto si naveo kao primjere, da protumacis na drugaciji nacin koji bi bio daleko blizi istini. Alkohol (a vino spada u istu grupu) ima vrlo negativno dejstvo na nervni sistem a pogotovo kada se osoba nalazi u stresnom ili depresivnom stanju pa se onda to tvoje zujanje pojacava upravo radi dejstva alkohola na nervni sistem sto je dodatni otezavajuci faktor. Pojacani rad srca je inace jedan od prvih i osnovnih simptoma depresivnog stanja a pored toga i subjektivni osjecaj pritiska u grudima a kasnije bolovi u predjelu vratne kicme, pa onda plecki, ruku a moze doci i do bolova po cijelom organizmu. Ovo su dakako ekstremni slucajevi ali su sve cesci u ovo nase moderno doba. Ishrana, koju pominjes, nema direktno nikakve veze sa Tinitusom. Poslusaj me, za svoje dobro i potrazi pomoc i rjesenje svog problema na pravom mjestu. da ti ponovim, psihoterapija, homeopata, osteopata a moze i neki bio-energeticar ako ga imas u blizini, da ti donekle pomogne. Na Balkanu je inace "velika sramota" i pomenuti da covjek ima ponekad psihickih poteskoca, odmah dobije nadimak "ludak", a to jedno s drugim nema nikakve veze. Oslobodi se tih predrasuda i pomozi sebi na vrijeme jer ako to sve predje u hronicno stanje onda zaista dolazi i do organskih poremecaja koji mogu biti ireparabilni. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|