Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 23.03.2007, 18:12   #31
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Korgminator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ono je PSR2000, Yamaha koju sam ja nekada imao.

Pa sto bi onda kupovali stvari od 3000-4000 da zvuce kao JV...odgovor jednostavan, misle da ako kupe sve original kao JV sto je imao to je to, ne mora se nista stimati. Ma ljudi ne znaju ni sta rade . Daleko boljih, kvalitetnijih i mocnijih masina postoji za JV muziku od onih sto je JV koristio. JV je koristio te masine u to vrijeme zato sto samo su se te masine mogle kupiti a da imaju takve zvukove.
Korgminator je offline  
Star 23.03.2007, 18:16   #32
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Standard

A da, PSR2000 sam samo prodao zato sto nisam imao dovoljno mjesta za ritmove, pa sam onda kupio PSR9000. A PSR9000 sam samo prodao zato sto je moguce samo 32 user boje imati, sto mi je premalo. E onda sam kupio PA800, Korgovu kopiju Yamahe .
Korgminator je offline  
Star 23.03.2007, 20:30   #33
blusa
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 07.12.2005
Mjesto: Gdje?
Godina: 41
Downloads: 449
Uploads: 3
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: KORG PA3X
Interesi: Ma hobi sta drugo..
blusa befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
blusa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Da ali ta PSR nemoze da zvuci sama od sebe bez
dodatnih samplova ili necega externog da vuce.
Isprobano i uvijereno 100%
blusa je offline  
Star 23.03.2007, 20:44   #34
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Adrijane sa poštovanjem ovaj momak po imenu ACA je ovo snimo studijsko...Dakle preko Studijskih aranžmana...Nijedan PSR brez semplera ne može da zvuči kao JuVe...Dakle JEDINA ritam mašina koja ima interne Drum Kitove je EMU...Sve ostale firme nisu imali takvog Drum Kita nego neke jeftine kopije koje nisu nimalo zvučale kako treba...Dakle i danas dani NE POSTOJI semplovan Drum Kit JuVe da je ORIGINAL sa pravilno raspoređenim PAD-ovima ili da ima SVE semplovane tom-tom,doboš,onaj njihov flash i još par timpanica...Ja lično imam oko 7 različitih JuVe Drum Kit-ova na PA1X koji su različiti sa različitom dubinom tona udaraljki ali još uvek da spojim sve te Semplove u jednog,opet nije to to...Evo za koji dan ću snimiti kratki demos i mnogi će reći da je original JuVe ali nije-pravo uho odmah čuje...eto sve najbolje,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline  
Star 23.03.2007, 22:45   #35
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Standard

Drugovi moji, ja nisam rekao da ce to da zvuci 100% kao original, ali moze da bude 70% slicno onome original ili bolje. Zar vrijedi danas 2007. davati tih 3000-4000 Eura/Dolara za opremu da bih mogao 100% da zvucim kao Juzni Vetar band iz 80tih?
Korgminator je offline  
Star 23.03.2007, 23:03   #36
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Adrijane bez potrebe tolike pare davati...EMU ritam mašina je buzašta,isto tako Korg M1,Casio CZ230S,Roland XV3080,JV1080,JV2080 i to je u suštini to....Sad samo fali genij koji će da sklopi patterne na ritam mašini,odsvirati gitare,bass,terce harmonike i evo ga JuVe...Ali brez talenta Perice,Save i Mileta nema toga.A PSR NIKAD neće ni 50% da ima sličan drum kit kao onaj sa EMU...Onaj Drum Kit nema ni na Rolandu,Korgu,Yamahi ma nigdje...Dakle to je neizvedljivo bez semplera..Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline  
Star 23.03.2007, 23:32   #37
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Standard

Korg M1,Casio CZ230S,Roland XV3080,JV1080,JV2080 i to je u suštini to...... hahaha pa nije valjda da sve ovo nosas sa sobom?
Korgminator je offline  
Star 23.03.2007, 23:57   #38
fico
Pravi prijatelj foruma

Registrovan/a dana: 06.05.2004
Mjesto: Slovenija
Downloads: 2743
Uploads: 14
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 51 puta u 48 Postova
Instrumenti: E-mu X board;Novation SL61 MK II :Weltmiaster Cansone
Interesi: sve po malo
fico befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
fico pošalji poruku preko MSN messengera fico pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Neznam zasto bi ganjao stajl i zvuk JV kad ga mozda nikad necu postici i zasto nebi pokuso jos nesto sasvim trece ili graditi neki svoj stajl koji se ne odmice od normalne muzike koja se danas uci po muzickim skolama .Koliko vremena bi potrosio stelajuci semplove i menjajuci klaviature da dobijem taj famozni zvuk pametnije da 100 ili 200 puta prodjem po klaviaturi i slazem skale i ukrase da mi prsti rade kako treba .Nije sve u zvuku i sintu vise je u onom ko stoji iza njega.Kod nas kad vidis svirace svi kao na modnoj pisti korgovi od dva metra i smekaju trebe .A ko zaradjuje hleb sa tezge zadovolji se i nekom slabijom spravom ali njoj dusu vadi na tenane i mozda zamislja jos par ovakvih svadbi i ustedecu za jednog PA .Ali u medju vremenu odose pare na drugu precu stranu i opet je njegov dobri stari sint brez JV zvizdaljki zlatan jer mu zaradjuje.A mi koji smo malo okusili bjeli svet i do svega dolazimo sticajem okolnosti malo lakse njima prodajemo brus kako samo nasi sintovi cuda stvaraju .
Nikog nisam hteo ni da ponizim ni vredjam nit da nekog izsmijavam a ako se neko prepozna u kom god djelu teksta to je cista slucajnost .
fico je offline  
Star 24.03.2007, 03:48   #39
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2006
Mjesto: NYC
Godina: 49
Downloads: 45
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 77 puta u 30 Postova
Instrumenti: ARP 2600!
Interesi: Muzika
BasariStudios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Znaci ovde i dalje se covek moze dobro iznasmijat...nego...
Tranzit, jesi ziv, imam te nesto pitati...
BasariStudios je offline  
Star 24.03.2007, 05:29   #40
adis1982
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

momci ona tri klipa dje je sama yamaha psr 2000 to je playback. to corav vidi il bolje reci cuje.ostali klipovi dje ima harmonikas ono je sve uzvio.
posto psr 1500 nema sampler, ovaj momak je povezo yamahu psr 1500 (prije je imao psr2000) sa korg triton le. sto znaci samo bubanj izlazi iz tritona. to i ja sve isto imam samo sto je kod mene bubanj u samplovan u psr9000 i vjerujte mi da svi ritmovi zvuce ko original iz pjesme. jer ih je cojk pravio za svoj ukus. i nisam ni jednog klavijaturiste upozno da ima vako sredjene klavijature.

Tema zaključana

Favoriti

Oznake
juzni, vetar

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:07

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije