|  | 
| 
 | ||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane | 
| Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... | 
|  | 
|  | Alati tema | Display Modes | 
|  24.05.2010, 23:07 | #11 | 
| Vredan član društva Registrovan/a dana: 30.08.2008 Mjesto: G.Živinice (kod Tuzle) 
				 Downloads: 5581 Uploads: 84 Rekao HVALA: 23 

Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova

Instrumenti: Korg Pa50 Interesi: Programiranje, Muzika...  |   

pa kolega @nesaband sam ref. "dize" kod ljudi samopouzdanje   , al ozbiljno kod ljudi srednjih godina kako bi to nas narod rekao. Ide isto i pjesma "Lubenica" ne znam cija tacno.. 
				__________________ Zivi svaki dan kao da ti je poslednji - jednom ces biti u pravu...   | 
|   |   | 
|  24.05.2010, 23:16 | #12 | 
| Ovaj baš voli da kuca Registrovan/a dana: 10.05.2008 Mjesto: Hadžići, Sarajevo Godina: 31 
				 Downloads: 1198 Uploads: 8 Rekao HVALA: 25 

Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova

Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija  |   

Lubenica je Dzejova pjesma, koliko ja znam.

__________________ Alestis bend, tu za vas.  https://www.facebook.com/pages/-Alestis-Band-/214815251928691 | 
|   |   | 
|  24.05.2010, 23:16 | #13 | 
| Doktor Nesa Registrovan/a dana: 08.12.2008 Mjesto: Srbija Godina: 63 
				 Downloads: 655 Uploads: 21 Rekao HVALA: 335 

Zahvalili mu 337 puta u 313 Postova

|   

@nemanja88: ja sam zato i stavio ovakvu temu da malo diskutujemo o pesmama. kao prvo: pesma nije vasela samim tim sto je ritam nosi i sto se tebi on dopada ili meni. u pravu si ti kad kazes da refren podize atmosferu ali to nije dovoljno da bi neka pesma bila vesela a pogotovo ako kaze u pesmi*necu da ostarim*. nadam se da se ne ljutis,ali svi bi mi hteli da ne ostarimo ali je to sve u sferi fantazija. Dodato: Pesmu Lubenica ili ti Sandala je snimila sikica pa dzej koliko ja znam i spada u vesele pesme koliko ja znam. 
				__________________ Ko rano rani ceo dan zeva. Promijenjeno od nesaband (24.05.2010 u 23:18 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi | 
|   |   | 
|  24.05.2010, 23:19 | #14 | 
| Vredan član društva Registrovan/a dana: 30.08.2008 Mjesto: G.Živinice (kod Tuzle) 
				 Downloads: 5581 Uploads: 84 Rekao HVALA: 23 

Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova

Instrumenti: Korg Pa50 Interesi: Programiranje, Muzika...  |   

istina kolega  , do mene je izvini, ja definisem pjesmu kao veselu ako dize atmosferu i tjera ljude da ustanu, ali si potpuno u pravu da ne mora pjesma biti vesela za to, dovoljan je brzi ritam.. Ima se ovdje o cemu diskutovati...   
				__________________ Zivi svaki dan kao da ti je poslednji - jednom ces biti u pravu...   | 
|   |   | 
|  24.05.2010, 23:23 | #15 | 

|   

sve je Ok kolege. mislim da je tema dosta dobra da neke stvari razgranicimo sta je sta. 
				__________________ Ko rano rani ceo dan zeva. | 
|   |   | 
|  24.05.2010, 23:37 | #16 | 
| Drugar foruma Registrovan/a dana: 13.05.2010 Mjesto: Chicago, IL 
				 Downloads: 74 Uploads: 14 Rekao HVALA: 1 

Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova

Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101  |   

Naravno,svako ima razlicita shvatanja. Bilo bi malo monotono kad bi smo svi bili isti   . Meni je recimo sentenca "Moje srce ostariti ne sme" izuzetno lepa, jer koliko god ko godina imao, najvaznije je kako se oseca iznutra (naravno,misli se na srce u prenesenom znacenju,ne na organ), i to je upravo ono sto pokrece ljude. Na zalost,ili na srecu, proces starenja je neminovan,ali je zato Majka Priroda ostavila prostora da makar u dushi ostanemo vecito mladi... A sto se veselih pesama tice, mogu se dodati i Becarci sa njihovim "Moja mala lepa je k'o luce, kad se svuce lici na majmunce"  . | 
|   |   | 
|  24.05.2010, 23:40 | #17 | 
| Glas Razuma Registrovan/a dana: 12.05.2007 Mjesto: Sarajevo,BiH 
				 Downloads: 333 Uploads: 15 Rekao HVALA: 1 

Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova

|   

Stoja je dovoljno stara,tako da je tekst ove pjesme,mozda dosao kasno za nju-bio ga veseo i li ne....  Ako je ritam presudan da pjesma bude "vesela",onda se nema sta puno diskutovati. Znaci,trebalo bi da u tu kategoriju udju sve pjesme koje su u brzoj dvojci, rumbi,brzom sa-sa i 9/8 od osnovnih ritmova. Pretpostavljam da je @nesaband mislio i na tempo i na tekst pjesme. Cinjenica jeste da u narodnjacima preovladjuju pjesme sa tugaljivim tekstovima. Nije dzaba ona doskocica,kada su pitali nekog bivseg "yugovica" koji je znao svirati harmoniku-"sta je radio na zapadu". A ovaj odgovara-"....a sta cu raditi.Prodavao sam tugu...." Ali eto,kako se dogovorite....  Pozdrav, | 
|   |   | 
|  24.05.2010, 23:51 | #18 | 

|   

@Sejox: lepo si ti to sve objasnio.znaci stvarno ima malo veselih pesama u nasem narodu pa zato ne bi bilo lose da svako ko se seti neke lepe i vesele pesme da napise njen naslov ovde da nam to bude kao neki podsetnik. hvala Sejox sto si ti to lepse objasnio od mene koja je poenta ove teme. pozdrav 
				__________________ Ko rano rani ceo dan zeva. | 
|   |   | 
|  24.05.2010, 23:58 | #19 | 
| Vredan član društva Registrovan/a dana: 29.07.2009 Mjesto: C:Program files 
				 Downloads: 671 Uploads: 0 Rekao HVALA: 30 

Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova

Instrumenti: Korg Pa500 Interesi: Muzika...  |   

Vise sam kompetentan da govorim o klubovima,diskotekama ali bio sam u poslednje vreme na nekoliko veselja i mogu da primetim da ,,Ja baraba,a ti vila" na svakih 15 minuta se svira i ,,trubacke" pesme tipa Djurdjevdan,Bato bre... i moram da kazem Ceca-Kad bi bio ranjen(prvenstveno zbog truba,a zbog ritma i manje vise posto ja ne koristim neki brz sa-sa jer mislim da je bolje nego da udarim neki disko da ne moze lepo da se otpeva,al' na sve vise mesta cujem da se ne svira u originalu nego se ubrza do maximuma).Ovo sa cecom je mali offtopic al' mislim da vredelo pomenuti.Inace mogu ja,a i svi vi verovatno nabrajati ovakve pesme do sutra,napisao sam samo ove u poslednje vreme sto idu.   | 
|   |   | 
|  25.05.2010, 00:10 | #20 | 
| Glas Razuma Registrovan/a dana: 12.05.2007 Mjesto: Sarajevo,BiH 
				 Downloads: 333 Uploads: 15 Rekao HVALA: 1 

Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova

|   

Samo kratko,da usmjerim temu na ono za sta ju je postavljac i zamislio. Pisite naslove "veselih" pjesama sa "veselim" tekstovima. Svi ostali naslovi pjesama su offtopic....   | 
|   |   | 
|  | 
| Favoriti | 
| Alati tema | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |