|
|
Sampleri Hardwareski sampleri bez dirki |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Evo nakon prve svirke sa ovom spravicom da kazem i svoje utiske ...(raja nema pojma odakle dolazi zvuk i sta se desava u svirci..sj**ali se svi
![]() ![]() Features: * 24-bit/96kHz operation * Q-Link knobs for realtime performance control * Automation of commonly performed sampling functions such as normalise and sample assignment * 36/6-pole resonant filter types with special 'Triple' mode * New 24bit/96kHz 4-channel effects processor * Quick FX for rapid sound manipulation * Capacity for up to 512Mb on board SDRAM using off-the-shelf memory * USB host/slave connection - use off-the-shelf USB keyboards for easier naming and USB drives * ak.Sys software for computer control over USB * 64-voice polyphony * Dual independent LFOs with internal and external modulation control and MIDI clock sync * Balanced analogue I/Os providing full 24bit/96kHz A/D and D/A conversion * Sample rate conversion * Choice of analogue or digital assignable multiple outputs * Sound Library compatibility with a wide range of Akai and other formats * FAT32/DOS disk format and .wav implemented as native format * .AIFF also supported using Mac ak.Sys * Polyphony is halved when running at 96kHz ** Requires the effects board to be installed which is optional on the Akai Z4 Akai Z4 Specifications: Synthesizer Section Maximum Polyphony : 64-Voices (32-Voices: 96kHz) Memory Capacity : 16MB, expandable to 512MB using 168-pin SDRAM DIMMs (PC133/PC100, CL2, ECC/Non, 256MB max.) 2 slots Sampling Frequency : 44.1 kHz, 48 kHz, 96 kHz Total Sampling Time : 180/120 (16/24bit) seconds mono 44.1kHz 166/110 (16/24bit) seconds mono 48kHz 83/55 (16/24bit) second mono 96kHz 90/60 (16/24bit) seconds stereo 44.1kHz 83/55 (16/24bit) seconds stereo 48kHz 41/27 (16/24bit) seconds stereo 96kHz Filter : Digital dynamic multi-mode filter (2-pole x 3 with resonance) per voice Envelope Generators : 3 x Digital Envelope generators (2 multi-stage) per voice LFOs : 2 x Multi-Wave Low Frequency Oscillators per voice Others Display : Backlight 248 x 60 dot graphic LCD Drivebay : 3.5 inch x 1 (ATA) Connectors : Inputs x 2, Outputs x 2, Phones, MIDI IN x2, MIDI OUT/THRU x2, SCSI interface. Outputs x 8 (IB-48P option), S/P-DIF digital I/O 2 x RCA input/output (IB-4D option). Accessories : AC power cable, operators manual, Sound Library Disc, Cable set for IDE drive. Dimensions : 483(W) x 402(D) x 91(H) mm Weight : 6.1 kg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Interesira me koliko kosta,nov i polovan pa da preracunam dal se isplati da ga uzmem ili da prodam pa 80 i uzmem neka seriozinija masina.hvala pozz!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5211
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
I ja bi postavio par pitanja kolega, posto si me zainteresovao...
-Da li mogu u njega da se ubacuju "gotovi" korgovi semplovi bez obrade, npr. skinem tritonov sempl u .kmp formatu i ubacim ga u AKAI? Ili mora da se ubacuje wav format pa da se specijalno obradjuje sempl u samom sempleru ii awave studiu? -Da li je taj AKAI sposoban za aranzersku svirku, da mogu menjati obicne boje iz aranzera da na njihovo mesto stavim semplove iz njega po kanalima? -Da li moze sa klavijaturom da se poveze preko USB, postoji li ta mogucnost, ili mora MIDI kablom? -Da li u njemu mogu da se prave terce, i da se sve to sacuva, da ih ne moram praviti u klavijaturi? -I naravno, i mene interesuje cena, ali ne treba novog, samo da bude iole ocuvan, posto znam da su AKAI dobre sprave i da nisu bas tako lako kvarljive. Hvala ti kolega unapred na odgovorima, i izvini ako sam dosadan, posto si me jako zainteresovao sa tim, a vec duze vreme unazad planiram da uzmem nesto uz moju yamahu da se kompletiram, a naravno, da bude po normalnijoj ceni. Pozdrav!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Zdravo Toni! Ovaj Akai koji sam ja kupio je plaćen prije 11 mjeseci 600 EUR nov. Ja sam ga dobio za otprilike 300 EUR u extra stanju a nesto sam kompenzirao u opremi a nesto u kešu. Na e-bay sam trazio i gledao cijene polovnih u USA, i po Evropi ali nisam naisao ni na jedan da je ispod 499 EUR. Uglavnom vjeruj da vrijedi svakog ulozenog EUR-a!
Dodato: @yamahapassion Pokusat cu da ti odgovorim na tvoja pitanja iako je sampler kod mene jako malo vremena da bih mogao sve tacno reci. Krenut cu redom. Sto se tice Korgovih semplova oni idu u njega ali jedino da ih otvoris prvo u awave (ja sam probao sa verzijom 10.2) i da ih snimis > save select instrument as...AKP-AKAI S5000/S6000 program i onda ih Z4 cita ali opet se mora uraditi program u sampleru isto kao sto moras i u Korgu kada ucitas neki sample. Ja sam probao da iskoristim fabricke GM programe i samo sam zamijenio sample i vidio da to moze ali se mora srediti. Za aranzersku svirku, nisam te bas najbolje shvatio ali znam da neke kolege koriste puno starije modele i da sa njega "vuku" kompletnu ritam sekciju. Takodje jos uvijek nisam spojio Z4 i Pa1Xpro mada mi je neki momak iz Engleske rekao da on bez problema stavlja Akai boje na STS. To ide iz njegovog MULTI mada nisam to probao ali ne vidim razolog da nemoze. Klavijatura koliko sam ja vidio nemoze preko USB nego mora ici preko MIDI. Na USB ide stick, ext HDD ili USB tastatura. Terce nisam probao u njemu ali svaki od 32 parta ima transpoze i key zone pa tako da se vjerovatno mogu uraditi terce na isti fazon kao sto se rade sa oscilatorima ili sa timbralima u COMBI na Korgu. To je za sada toliko. Ima stvarno puno posla ok Z4 jer nije sprava koja je na principu plug and play ali kada se jednom sredi kao i svaka klavijatura ili aranzer onda je to to ![]() Promijenjeno od DinO74 (01.06.2009 u 21:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio DinO74 za ovaj koristan post: | toni-bt (01.06.2009) |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala,Dino!Upamticu model,pa ako ispadne nesto prihvatlivo uzecu.Sada imam orientir kako se krece cena,hvala ti i budi mi pozdravljen!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Nije problem toni-bt. Tu smo da pomognemo jedan drugom samo ako se vec odlucis za Z4, ne obracaj paznju na kolicinu RAM-a koji je u njemu jer SD RAM nije skup i bitno je da nadjes dva ista malo brza modula po 256 MB ili jedan a to ti je max 15 EUR obadva. Isto tako i ako nema HDD ni to nije problem jer u njega mozes ubaciti jednostavno bilo koji ATA 100/133 HDD. Najvaznija stvar je da nadjes Z4 sa ubacenim EFX board jer ta opcija je skupa (oko 150 EUR). Pozzz
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio DinO74 za ovaj koristan post: | toni-bt (05.06.2009) |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala ti Dino upamticu to sto si pisao a ako nesto ispadne pre nego sta ga uzmem cucemo se obavezno.Pozdrav-toni bitola mkd
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|