|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Interesuje me posto sam procitao na jednom stranom sajtu da li se kod Rolanda E50,60,80 javlja zamrzavanje prilikom promene User programa(performanse kako god) i koliko cesto?Primera radi,kad se ide iz pesmu u pesmu pa razne vrste ritmova i tako dalje.Dakle da li se masina blokira tako da je jedino reset moze povratiti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KRVAVI
|
![]()
Meni se iskreno za ove 3 godine koliko imam E-50 nijednom nije desilo da se zamrzne,blokira,trokira ili bilo sta drugo.
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Meni se desilo samo jednom da kljava zamrzne, ali zbog loseg ritma koji sam obrisao i sve je radilo normalno. Sto se tice user programa ne verujem da to uopste moze da se desi jer je on sacinjen od fabrickih instrumenata i podesavanja koja se snime kao .UPG.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Da,kazu da su uzrok lose iskonvertovani ritmovi a negde preporucuju nov operativni sistem!Da li imaju uticaja na zamrzavanje i neparni ili nepravilni ritmovi 7/8,9/8 itd. to jest prelazak iz recimo 4/4 u 7/8?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
To je boljka koja prati Rolandove aranžere još od e86...i nisu mu našli lek...
...i ja mislim da su uzrok ritmovi u kombinaciji sa prebrzim komandama..verovatno slabije ukapira pa se smrzne... ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Dok sam ima Pa 50 desavalo mi se cesto da klavijatura da zamrzne, a kako sam uzeo E-50 taj problem je nestao...Radi kao sat...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Vecinom to zamrzavanje prouzrokuju PCG/sysex komande gdje je lokacija programa/parametara drugacije rasporedjena na novijim serijama. Bilo bi lijepo da ubace komandu kao SHIFT + START/STOP kod KORG-a, gdje se reset odvija momentano. Mada ni ostale marke klavijatura nisu imune kad je u pitanju zastajkivanje prouzrokovano od strane konvertovanih rittmova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|