Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > IT Sektor

IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.11.2008, 19:27   #1
krema
Drugar foruma

krema's Avatar

Registrovan/a dana: 03.03.2008
Downloads: 113
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
krema befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Flash Linksys WRT54G :(

Znam da ovaj forum je namjenjen za muziku ali nadam se da ipak neko nesto zna da bi resio moj problem, mislim da bi ovde Vaxter mogao da pomogne, hvala unapred Vaxter

Dobio od burazera Wireless ruter Linksys WRT54G v3.1 (All-in-one Internet-sharing Router, 4-port Switch, and Wireless-G (802.11g) Access Point), na njemu je instaliran OpenWRT, ali nazalost burazer nezna user i pass (ili mozda zaboravio)

Kad sam probao da se ulogiram preko web 192.168.1.1 nije bilo nista ni makac, ali negde sam procitao na net da moram ovako da napisem 192.168.1.1:8080 i na taj nacin sam dobio onaj home page od rutera, ali kako sam rekao nemam nit user nit pass kako bih mogao da podesim ruter, za sada ruter je podesen da moze svako da se zakace na njemu i da radi bilo sta, da surfa preko mene i.t.d.......

ovako nesto pise u home page od rutera:

Kernel Version Linux version 2.4.30 (gcc version 3.4.4 (OpenWrt-1.0)) #1 вто �еп

Probao da resetujem pomocu reset dugme, probao sve varijante, cak i ona varijanta 3x30 sec - to sam nasao isto tako na net za onaj OS dd-wrt, ali nista ...

Probao sam da ga fleshujem ali nikako da prodze, otkrio sam da je telnet pristup od samog rutera isklucen, tako da ta varijanta valjda nece da funkcionise.

Nasao neki TFTP server - client da bi uradio flash preko njega, nisam uspeo.

Procitao sam na net da treba prvo da se uradi Boot failsafe, da ona LED dioda na DNZ trepce 3 put u sekund, (kad ukljucis power na ruter onda cekas da se upali DNZ, kad se upali u istom momentu zadrzis 2-3 sekunde reset i tako dodzes do failsafe), i ovde preko TFTP sam probao i opet nista

Normalno podesio LAN od moj PC na 192.168.1.10, limitirao brzinu na 10 Mbps half duplex, jer tako pise skoro na svaki sajt sta sam nasao.

u Command promt kad pustim ping 192.168.1.1 - PING radi bez problema, znaci da moj LAN vidi ruter, led na ruter trepti kad ga pingam sa PCa.

Mnogo toga sam probao (mozda ne pravilno), znam da postoji varijanta JTAG, ali ne bi se osudio to da uradim posto ako napravim gresku onda je moguce da ubijem ruter

Mozda je potrebno i neki mali softvercic za ovaj slucaj ili neki drugi step by step.

Zato molim sve koje imaju praksu sa fleshovanjem rutera da da svoj komentar i ideju kako bi resio ovaj problem.

pozdrav svima
krema je offline   Reply With Quote
Star 19.11.2008, 19:34   #2
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

A jel taj ruter vec radio kod nekoga...mislim jel mu vec ranije neko ukucavao username i pass za pristup?

Pokusaj...Username: ADMIN...pass: 12345 ili opet admin...ovo naravno mozda upali posle reseta,drzi dugme 30 sekundi...

pogledaj i ovo: ftp://ftp.linksys.com/pdf/wrt54gv1.1_ug.pdf

Promijenjeno od Vule (19.11.2008 u 19:38 sati)
  Reply With Quote
Star 19.11.2008, 19:49   #3
krema
Drugar foruma

krema's Avatar

Standard

ruter je radio, i jos radi, ali covek ko je stavio user i pass nema, tako da nemogu to nikako da otkrijem koji je user i pass, ni moj burazer ne zna koji je user i pass posto on to ne voli da dira i uopste ga ne interesuje te stvari, on je preko rutera uzimao internet na svoj laptop a sada ga vise ne treba pa zato ga dao meni.
Moja je ideja nekako da fleshujem ovo cudo na novi OpenWRT, mozda dd-wrt ili originalnim Linksys firmware.

tnx rolandinjos, ovaj pdf e samo user manual, ipak hvala sto si se potrudio
Star 19.11.2008, 21:26   #4
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Malo progooglaj...postoji resenje...
  Reply With Quote
Star 19.11.2008, 23:36   #5
krema
Drugar foruma

krema's Avatar

Standard

ma da znas samo kolko sam to googlao, probao sam skoro sve varijante, mislim da negde gresim u koracima, ako ti kazem da 7-8 dana non stop na google trazim resenje neces mi verovati ,
u svakom slucaju imam neku nadu ovde na forumu da neko pomogne
pozdrav
Star 20.11.2008, 00:03   #6
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1061
Uploads: 560
Zahvalili mu 290 puta u 214 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Huh, to ce ti biti veselje...
Reset dugme ti ne vredi...
Nikako...
OpenWRT ga tretira samo kao dugme za ulazenje u failsafe mode...
Kada postavish router u failsafe, tada mozesh da mu promenish lozinku.
Potrebno je pristupish njegovoj konzoli preko telneta, ssh ili nechek slichnog.
Ako se dobro secam, na openwrt-u je u failsafe telnet po defaultu ukljuchen, tako da probaj sa njim.
Tek kada se telnetujesh mozesh instalirati nov firmware ili menjati pass.
Ako hocesh da resetujesh pass prvo mountujesh fajl sistem:
mtd unlock /dev/mtd/4
mount -t jffs2 /dev/mtdblock/4 /jffs
sad ti samo ostaje da editujesh password fajl koji ti se nalazi u /etc/passwd
Ili u ovom sluchaju u /jffs/etc/passwd
U njega upishesh novi root password, ali naravno heshovan...
Mislim da je md5 u pitanju, tako da bi trebao da posao obavi bilo kakav heshovan string nekog linuxa.
Ako ga nema u /etc/passwd onda je u shadow fajlu...
Ako to ne upali, onda ti fleshovane firmwera ne gine.
I za njega ti treba failsafe, kao shto vec rekoh...
Poshto sad imash OpenWRT, poglegaj uputstvo za njega...
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/Troubleshooting

Ovde ti je uputstvo za flashovanje...
http://wiki.openwrt.org/OpenWrtDocs/...OpenWrtViaTftp

Favoriti

Oznake
flash, linksys, wrt54g

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 04:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije