|
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
Evo sam skidao malo neke pjesme, i primjetio sam da ponekad kada sviram solo sa nekom bojom koja je sastavljena od vise boja, prigusi neki elemenat u ritmu, izostavi ga, nekad to bude dobos, nekad cinela... evo primjer kako to zvuci, znaci nije do snimka vec mi tako klavjetura svira.. na ovom snimku je prigusilo i fus i dobos...
Dali je netko imao slican problem i kako ga je rijesio... i koliko se krece ram za klavjeturu ako bude do njega? pozdrav svima.. http://rapidshare.com/files/125368948/Primjeri.rar.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Da ti nije slucajno mala snaga miksete a pojacana klavijatura pa kad pustis sve da svira prigusi se,mikseta ili da ti nije jak inpuls u miksetu,probaj smanji malo gain na mikseti.Jel ti se to desava i na zvucnike od klavijature?Pozzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Sve je nastimano kako treba, desava se i na zvucnike od klavjeture.. nekako kao da je preoptereceno, pa da ne moze svirati sve odjednom... pa sam mislio mozda da je taj ram neki njen otisao , ali zelim da vidim sta vi mislite...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ej , pa nije bas tako ali se meni desilo {doduse jaaaako retko,mozda jednom u 5-6 meseci} da kad sviram solo sa nekom namunjenom bojom imam utisak kao da mi neko podigao PICBENDER pa se cuje neki vibrato , ili kao da je upaljena ona AFTERTUCH funkcija...{ako znas na sta mislim}....i to tako radi min-dva i prekine....bas mi se sad u subotu desilo,ali opet kazem 20-ak sek i sve normalno....
ne znam sta bi to moglo biti... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Godfather
|
![]()
Ovo shto chujem mi zvuchi kao problem sa polifonijom...
Previshe instrumenata i efekata u isto vreme dovode do toga da se odsvira vishe od 64 tona, koliki je max ove klavijature...
![]() |
#6 |
Veteran
Registrovan/a dana: 07.06.2005
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 218
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: sa dirkama...
![]() |
![]()
Vax, nije polifonija!
@gogspa80, bas te i nisam razumeo, oba Introa su ti ista ili slicna? S tim sto se u jednom od njih cuje pojacan "patos" i na drugom taktu kreca prelaz sa bubnjem... Moguce da si ih razlicito sejvovao, ja npr. nisam imao te probleme sa 80 dok sam imao, jedino ako sam hteo sam da uradim tako (ne u svirci)... Opet kazem da te nisam bas najbolje razumeo, jer ti u ovim primerima ne sviras solo, nego je to Intro?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Godfather
|
![]()
Jbg, tako meni na 9000 zvuchi dok se cimao sa polifonijom, tj kad sam uzimao tudje ritmove koji su bili maaalchice neoptimozovani.
Isto gutanje tonova, ili preskakanje...
![]() |
#8 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.07.2007
Mjesto: Beograd
Downloads: 99
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: 2x korg+2X dalape
![]() |
![]()
Desava se i meni da izgubi bubanj ali samo kad ga nagazim(ful fabricki ritam pa levom sviram pune akorde a desnom vucem klavir strajk) to popuni 64 tona i nema dalje.Inace user ritmovi nisu toliko konpleksni pa se ovo ne desava.Ako zeza dok soliras onda nesto nije u redu,tad je 64 poli dovoljno ma sta da sviras.pozzzzzzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
[quote=mykeli;42046]Vax, nije polifonija!
@gogspa80, bas te i nisam razumeo, oba Introa su ti ista ili slicna? to je jedno te isti fill samo sam na jednom uhvatio akord desnom rukom, i tad se to desi da prekine bubanj.. vjerovatno je to sto kazete, da ima neki maksimum koji moze da svira odjednom, i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pa80, problem |
|
|