|
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
izvini sviram tri godine vec sviram na casio wk 1800 i imam 10 narodnih ritmova sto sam konvertiro od rolanda!!! cujem ovde i gledam svi pricaju o semplovanjem! dali neko moze da mi obijasni sta je semlovanje i sta je tu razlika izmedzu obicne boje???? hvala pozzdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Sempl je uzorak pravog (realnog) instrumenta (harmonike,trube,klarineta,saksofona...),
koji je snimljen na nekom rekorderu konvertovan za odedjenu marku (Korg,Yamaha,Roland...) i unesen u neku klavijaturu.znaci dobijas pravi ton tog instrumenta. Razlika je ogromna jer su fabricke boje vestacki napravljene po uzoru iz neke sinteze. ...ali podgedaj po forumu pisano je brdo toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zavisnik od foruma
|
![]() Citat:
i one koje ti SAMPLUJES a i one koje imas na Sintisajzerima koje se baziraju na PCM ROM, sve su to SAMPLOVI. Tu spadaju: Sva FANTOM i XP serija takodje i svaki postojeci ROLAND aranzer Sva TRITON, TRINITY, O1W, T3, XP50, X5D i svaki KORGov aranzer koji je ikad postojao. Sva MOTIF, X5 i druge a takodje i sve YAMAHINE aranzere Ista prica je sa KURZ, AKAI, E-MU i sve ostalo. SVE SU TO SAMPLOVI! Onda su tu druge masine koje nisu bazirane na PCM ROM koje moze biti Z1, PROPHECY, MOSS, SH-201, VL, MS2000, RADIAS, DX i milione druge. Samplovanje u nasem svetu je imati JUZNI VETAR boju istu, boju za koju se JAPANAC puno ne brine al uglavnom sve te i fabricne sve su SAMPLOVI. Na nasem i na Prostom jeziku SAMPLOVANJE znaci kad zelis da zvuci ko JUZNI VETAR, ko MICA, Cira il tako nesto, NISTA VISE!
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obozavam ovaj Forum...uvek se mozes dobro nasmejati!!! Promijenjeno od vlaxxy (03.05.2008 u 14:44 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
okeeej sada sam razumeo
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |