|
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.12.2011
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav svima
Ovako planiram da kupim harmoniku inace sviram klavijature, ali za licni neku svoju zelju zelim da kupim harmoniku, jer kao klinac i poceo sam sa harmonikom, neka royal standard, pa presao na klavijature nekad davno. Prema svom budzetu imam par izbora, 1 Cantus 5 u extra stanju 2 Guerrini Champion 2 + 1 u super stanju 3 Paolo Soprani 4-glasna bez kabine Naravno probacu prije kupovine, ali zanima me misljenje o kvalitetu, i naravno iskustvo onih koji su ih imali ili probali ? Ponavljam bez sviranja na tezgama sa harmonikom Svaki savjet je dobro dasao, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 05.12.2016
Mjesto: Beograd
Godina: 58
Uploads: 0
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 34 puta u 33 Postova
Instrumenti: klavijature, harmonika
![]() |
![]()
Guerrini Champion 2 + 1 u super stanju
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Guerrini champion je chetvorohlasna harmonika 2+2 DUGMETARA
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.12.2017
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Teško je procijeniti izabrane harmonike bez slika, ali pretpostavljam da tražiš klavirnu harmoniku. Guerrini Champion su dugmetarske harmonike, lako je nalijepiti bilo kakav natpis. Ako ti je važna kabina i "takav" ton, a nemaš nekog da provjeri što je druga harmonika, onda je Cantus nasigurniji izbor između njih. Cantus V je peteroglasna harmonika, teška i glomazna, ali za sviranje u kući, sjedeći - dušu dala. Ako ti kabinski ton nije važan, a jednog dana možda kreneš svirati vani onda razmisli o Paolo Soprani. Uglavnom imaju plitke tipke, glasne su, a neke oponašaju kabinu (imaju poklopce na deklu koji zagušuju ton). Pazi na štim kod Sopranija - može biti da ima 3 srednja glasa (takva je za Alpsku muziku) umjesto dva + piccolo, vidi se na registrima. Guerrini ne mogu komentirati. Obaveno uzmi sa sobom još nekog ko svira i razumije se u harmonike.
Nadam se da sam pomogao. Sretno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala puno na odgovorima kolege, svaki savjet mi je dobro dosao, pa za sada ne planiram za tezge harmoniku, mislim samo za ono kucne svirke, drustvo i tako. Jeste da je cantus 5 extra, malo teska ali za kucne svirke ok, naravno bitna je i kabina, samo jedno pitanje, uskoro cu bas da probam jednu cantus 5, da li je cantus 4 i 5 u zvuku ista ? Nisam probam 4 da bi mogao procjeniti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 08.04.2021
Mjesto: Beograd, Sremčaja
Uploads: 3
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Harmonika, Klavijatura
![]() |
![]()
Sto se mog izbora tiče Guerrini je tu na prvom mestu, ali bez slika probe i ničega, mozda je neki rucni rad od nekog Milojka iz Male Trnave koji veze nije imao, u tom slucaju uvek prevazilazi Cantus, ali ako je talijanka i ako ti to neko potvrdi, onda teraj, o Paolo Soprani necu da pricam jer je harmonika van ranga nema kabinu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Nikakav ruchni rad ! Weltmeister
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala druze, eh sad znam od cega je sklopljena haha LP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 05.12.2016
Mjesto: Beograd
Godina: 58
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 34 puta u 33 Postova
Instrumenti: klavijature, harmonika
![]() |
![]() Citat:
Sada sviram klavijaturu ali dok sam je svirao bio sam zadovoljan. Oduvek bilo koliko para toliko muzike ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|