|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.01.2007
Mjesto: Kod stadiona Slobode
Downloads: 370
Uploads: 6
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Interesi: zikamu korg,korg i samo korg (pa 800)
![]() |
![]()
raja, interesuje me koji rolandov aranger od novih serija moze da parira korgu pa 800 pa soundu i po mogucnostima? ja jos uvijek imam EM 2000 ( i PA 800 naravno) ali bi mozda isprobao i nesto od zadnjih rolandovih aranzera jer `ebiga naviko sam na rolandov sound.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Ja tacno ne znam koji bi to uradio, al siguran sam da nije E-80,
PA800 jos nije ni blizo toga, na bilo koji aspekt.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Pa veliki izbor nemas:G-70 ili E-80...
Ja sam pre neki dan uzeo svoj disk sa ritmovima i otisao u radnju,ucitao svoje ritmove na G-70 i na E-80.... ...e sada diskusije ce sigurno biti ali brate ne dam ja svoj EM-2000 jos dugo,dugo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 43
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
hm Roland koji bi parirao PA800 il pa1x pa to bi bio G70 ne e80 jer je mnogo jaca i bolja sprava, mada kolega vlaxxy je je naveo da mu se ne menja em2000 hm, pazi ubacivanje postojecih ritova koje imas nista posebno neces izvuci iz aranzera dobijas bez veze soundove mada svaki aranzer se steluje posbno i na neki nov nacin, znamo svi da je upitanju noviji sound...itd.. e stari stilovi automatski se moraju prepravljati i sredjivati tako da nije neko merilo ubacis stare ritmove i sudis mislim da je to velika greska, a novi roland-i imaju mogucnost srx prosirenja ok sta se ne svidja bubanj ? kupis prosirenje i cepaj tako da to su stvari ukusa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Rade to je bilo blic-test, ritmovi su najnoviji ali nije bitno...
Pogledaj cene ova dva aranzera i one ce ti reci sve... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
|
![]()
PA800 vs Roland
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Definitvno ce Korg jos dugo vremena da drzi primat sto se tice aranzera
![]()
![]() |
#8 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 43
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
|
![]()
Roland je cudo od klavijature kada naviknes na njega,ali u sustini on ima to sto ima i ne moze vise....Ja sam svir'o G-1000 sto godina,a sada sviram Pa-800 i uradio sam sve kao sto sam imao na Rolandu,samo sto to sada zvuci mnogo bolje...cuju se savrseno dobosi,obruci i sve ostalo sto kod Rolanda zna da se izgubi...Hocu da kazem da klavijaturu treba srediti da bi radila,nece ona sama od sebe to je sigurno.Znaci svaka imalo bolja klavijatura moze da ubija samo ako se potrudis i ''napatis'' se oko nje,samo sto trenutno dajem prednost Korgu jer sam se uvjerio da mogu da postignem sve sto sam imao na Rolandu i jos puno,puno vise...Ovo se odnosi na stare Rolandove klavire tipa G-1000 i EM-2000.
![]() |
#10 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Ako ih usporedimo na temelju tvorničkih postavki (znači kupiš, otpakiraš, upališ synth i sviraš) gotovo svaki viši model novije serije od Rolanda je bolji od KORG-a Pa-800.
Znači E-80 i G-70 ritmički s tvorničkim postavkama po mojem sudu razvaljuju KORG Pa-800 ako usporedimo ono što dobiješ u njemu kad ga dovedeš iz dučana. Ali kad se ubaci semplirani bubanj i ostale sampl boje u ritam sekciju kod Pa-800 tada se situacija drastično mjenja u KORG-ovu korist. Što se tiče tvorničkih boja ovdje je KORG za klasu bolji od Rolanda. Pošto Roland nema sampler u klasi aranžera tipa i mogučnosti kao što je na Pa-800, trenutno nemaš zdrave konkurencije od strane Rolanda. Ali zato ima Yamaha i Ketron konja za utrku, no ti su modeli skoro za duplo skuplji od Pa800, tako da i nadalje Pa800 ostaje The Best Buy u svojoj klasi pošto su i Tyros II (Yamaha) i Audya (Ketron) puuunooo skuplji. Zato, ako ne sviraš narodnjake svaki Rolandov aranžer novije generacije uz pomoč jednog pristojnog externog samplera (za solo boje) primjerice AKAI-a može komptno parirati bilo kojem KORG-ovom Pa synthu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
800, aranger, koji, korga, protiv, rolandov |
|
|