Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 09.12.2007, 13:04   #1
asanjtunje
Drugar foruma

asanjtunje's Avatar

Registrovan/a dana: 02.01.2007
Mjesto: Kod stadiona Slobode
Downloads: 370
Uploads: 6
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Interesi: zikamu korg,korg i samo korg (pa 800)
asanjtunje befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Frage Koji Rolandov aranger protiv Korga PA 800

raja, interesuje me koji rolandov aranger od novih serija moze da parira korgu pa 800 pa soundu i po mogucnostima? ja jos uvijek imam EM 2000 ( i PA 800 naravno) ali bi mozda isprobao i nesto od zadnjih rolandovih aranzera jer `ebiga naviko sam na rolandov sound.
asanjtunje je offline   Reply With Quote
Star 09.12.2007, 13:53   #2
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2006
Mjesto: NYC
Godina: 49
Downloads: 45
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 77 puta u 30 Postova
Instrumenti: ARP 2600!
Interesi: Muzika
BasariStudios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Ja tacno ne znam koji bi to uradio, al siguran sam da nije E-80,
PA800 jos nije ni blizo toga, na bilo koji aspekt.
BasariStudios je offline   Reply With Quote
Star 09.12.2007, 14:04   #3
vlaxxy
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 02.05.2007
Godina: 48
Downloads: 684
Uploads: 8
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
vlaxxy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
vlaxxy pošalji poruku preko MSN messengera vlaxxy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Blinzeln

Pa veliki izbor nemas:G-70 ili E-80...

Ja sam pre neki dan uzeo svoj disk sa ritmovima i otisao u radnju,ucitao svoje ritmove na
G-70 i na E-80....

...e sada diskusije ce sigurno biti ali brate ne dam ja svoj EM-2000 jos dugo,dugo...
vlaxxy je offline   Reply With Quote
Star 09.12.2007, 15:19   #4
RadeKOKI
Ovaj baš voli da kuca

RadeKOKI's Avatar

Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 43
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
RadeKOKI befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

hm Roland koji bi parirao PA800 il pa1x pa to bi bio G70 ne e80 jer je mnogo jaca i bolja sprava, mada kolega vlaxxy je je naveo da mu se ne menja em2000 hm, pazi ubacivanje postojecih ritova koje imas nista posebno neces izvuci iz aranzera dobijas bez veze soundove mada svaki aranzer se steluje posbno i na neki nov nacin, znamo svi da je upitanju noviji sound...itd.. e stari stilovi automatski se moraju prepravljati i sredjivati tako da nije neko merilo ubacis stare ritmove i sudis mislim da je to velika greska, a novi roland-i imaju mogucnost srx prosirenja ok sta se ne svidja bubanj ? kupis prosirenje i cepaj tako da to su stvari ukusa pozzzzzz
RadeKOKI je offline   Reply With Quote
Star 09.12.2007, 15:42   #5
vlaxxy
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 02.05.2007
Godina: 48
Downloads: 684
Uploads: 8
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
vlaxxy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
vlaxxy pošalji poruku preko MSN messengera vlaxxy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Rade to je bilo blic-test, ritmovi su najnoviji ali nije bitno...

Pogledaj cene ova dva aranzera i one ce ti reci sve...
vlaxxy je offline   Reply With Quote
Star 09.12.2007, 16:06   #6
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3144
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 117 puta u 106 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

PA800 vs Roland tesko pitanje. Mozda G70 mada ja mislim da je g70 za klasu visi. Sto se tice ritmova mogu da budu neznam koliko novi ali uvek moras da ih jos bar malo sredis na E80. Mogu oni i bez sredjivanja da rade ali kao sto rece kolega ne dobijas nista posebno. Na primer ritmovi koje je uradio Bardak i koji su postavljeni na rolandovom sajtu su uradjeni za E50,60,80 ali nije izvuceno ni pola od onoga kako moze e80 da zvuci.
sinisa je offline   Reply With Quote
Star 10.12.2007, 01:37   #7
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard ...

Definitvno ce Korg jos dugo vremena da drzi primat sto se tice aranzera
Star 10.12.2007, 08:44   #8
RadeKOKI
Ovaj baš voli da kuca

RadeKOKI's Avatar

Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 43
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
RadeKOKI befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od Marco7 Pokaži Post
Definitvno ce Korg jos dugo vremena da drzi primat sto se tice aranzera
To si definitivno u pravu ja sam brale imao korg, yamahe, 2 ketrona, gem-a i opet se vratio a roland aranzer al jbg. ima mane pa to ti je al sad imaju brate prostora ako nista ne urade mislim da im je krajnje vreme da batale ovo trziste, ne samo ovo nego ce tesko proci il ce propasti uopste na svim trzistima jer kolko znam ketron jos dok je radio sa solton formom pod nazivom SOLTON Ketron tad su postavljali nove standarde, pogledaj stari njohov X1 model cudo tad na trzistu nije imao jednostavno konkurenciju, pa nova AUDYA znaci pojesce roland mrak ako nesto ne preduzmu u skorije vreme, pa KORG i yamaha al vise KORG samo stancuju modele ko opaljeni posle pojave pa1x poceli su da nicu modeli jedan za drugim neverovatnom brzinom, dok yamaha ima 2-3 modla srednje klase 1 hi end klase i ostalo jeftine klavijature tj. za sve kupce korg samo srednja i visoka klasa roland nista sve sranje u zadnje vreme, jedino ih je e50 spasio muka tj. da konkurisu u nekoj srednje niskoj klasi ostalo je sve tesko prihvaceno i proslo, mada e80 je izvrstan model al nazalost ovde slabo jako slabo prolazi samo zbog nedostatka semplera a ta kompanija bez obzira na urgiranje iz roland predstavnistva u nasoj zemlji da ubace neki sampler play back ili cak urade srx prosirenje koje cita semplove ni to nece da nam odobre posto navodno tehnicki je ne izvodljivo jednostavno imaju neke stavove i ne odustaju od toga a to nama kao buducim kupcima ne odgovara, moje licno misljenje posto danima citam postove i prepucavanja sta je bolje ovako bar po meni po nekom zakljucku to je YAMAHA Tyros 2 imate mogucnost do 1GB SD Ram memorije za sampling i cepajte (ako to bio izbor izmedju pa2x, T2 ili pak E80) a KORG me je jednostavno razocarao ovim novim potezom tj. presminkavanjem starih modela i malom memorijom tako da ovo je neko moje licno misljenje u vezi trenutne ponude proizvodjaca u cenovnom rangu oko 3000e, a srednja klasa pa samo PA800 ili Roland G70 mada ja kao stari rolandovac pre bih kupio PA800,
RadeKOKI je offline   Reply With Quote
Star 10.12.2007, 09:51   #9
igorcina065
Drugar foruma

igorcina065's Avatar

Registrovan/a dana: 19.09.2007
Mjesto: Usa
Downloads: 605
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
Instrumenti: magpotVE
Interesi: magpotVE
igorcina065 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
igorcina065 pošalji poruku preko ICQ messengera igorcina065 pošalji poruku preko AIM messengera igorcina065 pošalji poruku preko MSN messengera igorcina065 pošalji poruku preko Yahoo! messengera igorcina065 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Roland je cudo od klavijature kada naviknes na njega,ali u sustini on ima to sto ima i ne moze vise....Ja sam svir'o G-1000 sto godina,a sada sviram Pa-800 i uradio sam sve kao sto sam imao na Rolandu,samo sto to sada zvuci mnogo bolje...cuju se savrseno dobosi,obruci i sve ostalo sto kod Rolanda zna da se izgubi...Hocu da kazem da klavijaturu treba srediti da bi radila,nece ona sama od sebe to je sigurno.Znaci svaka imalo bolja klavijatura moze da ubija samo ako se potrudis i ''napatis'' se oko nje,samo sto trenutno dajem prednost Korgu jer sam se uvjerio da mogu da postignem sve sto sam imao na Rolandu i jos puno,puno vise...Ovo se odnosi na stare Rolandove klavire tipa G-1000 i EM-2000.
Star 10.12.2007, 09:59   #10
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ako ih usporedimo na temelju tvorničkih postavki (znači kupiš, otpakiraš, upališ synth i sviraš) gotovo svaki viši model novije serije od Rolanda je bolji od KORG-a Pa-800.
Znači E-80 i G-70 ritmički s tvorničkim postavkama po mojem sudu razvaljuju KORG Pa-800 ako usporedimo ono što dobiješ u njemu kad ga dovedeš iz dučana. Ali kad se ubaci semplirani bubanj i ostale sampl boje u ritam sekciju kod Pa-800 tada se situacija drastično mjenja u KORG-ovu korist.
Što se tiče tvorničkih boja ovdje je KORG za klasu bolji od Rolanda. Pošto Roland nema sampler u klasi aranžera tipa i mogučnosti kao što je na Pa-800, trenutno nemaš zdrave konkurencije od strane Rolanda.
Ali zato ima Yamaha i Ketron konja za utrku, no ti su modeli skoro za duplo skuplji od Pa800, tako da i nadalje Pa800 ostaje The Best Buy u svojoj klasi pošto su i Tyros II (Yamaha) i Audya (Ketron) puuunooo skuplji.
Zato, ako ne sviraš narodnjake svaki Rolandov aranžer novije generacije uz pomoč jednog pristojnog externog samplera (za solo boje) primjerice AKAI-a može komptno parirati bilo kojem KORG-ovom Pa synthu.
kreso je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
800, aranger, koji, korga, protiv, rolandov

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 05:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije