|
|
Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Evo dogodilo nam se da smo takoreći spržili na svirci jedan od bas binova. Srećom, popravak, odnosno zavojnica i namotavanje nas nije uopće skupo izašlo, ali naravno da smo se zabrinuli oko toga hoće li se to opet ponoviti.
Pitali smo par stručnjaka i kolega i predložili su nam ovaj kompresor/limiter iz naslova, pa me zanima mišljenje i iskustva članova o toj spravi.
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
![]() |
![]()
A sta koristite od opreme i kako je povezana, mozes li opisati kompletan niz od miksera pa na dalje? Koristite li skretnicu i koju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.05.2013
Downloads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Interesi: Gitare,razglasi,sport
![]() |
![]()
Koja je cijena tog limitera, možda ima i za manje love nešto bolje? Koje bass binove koristite? Vjeruj da ti limiter neće pomoći ukoliko imaš slabe binove, a vidio sam iz prijašnjih postova da imate PRX715 koje koristite kao satelite. Za to trebaš imati duplo jače binove od satelita da biste imali neki optimalni odnos bas/satelit, ako su binovi slabi, teško da će i limiter napraviti neki pomak, mali da, ali ne očekuj čuda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Hvala na odgovorima!
Mixeta: Allen & Heath ZED24 Pojačalo: Yamaha P7000s, 2x1100 W, 4 ohm Skretnica: JBL M552 Bas binovi: JBL MRX 500 518 SUBB, 2X1000 W
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Ipak su podosta slabi ti subovi da bi isli sa prx715....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.05.2013
Downloads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Interesi: Gitare,razglasi,sport
![]() |
![]()
1. Tvoje pojačalo i nije baš namjenjeno za subove, ono super radi na satelitima (govorim iz osobnog iskustva), ali na bassu zvuči jako tanko.
2. Tvoji binovi su preslabi za PRX715 (zato i jeste spržili zavojnicu), ili nabavite još 2 ili uzmite PRX718, ali sa još 2 bina nećeš moći upotrijebiti to pojačalo jer je impendensa jednoga tvoga bina 4ohma, a ja se ne bih usudio gurati 2 bina po strani na 2 ohma. 3. Kompresor/limiter će uraditi pomak, ali mislim da neće biti dovoljan za ono što vama treba, mislim da je bolje rješenje DBX166XL ili DBX266, koji je malo jeftiniji od tog JBL-a, a i provjereni su maximalno, a nešto nemam neke pozitivne poglede na taj JBL kompresor, bar po komentarima stranih foruma. Nadam se da ćeš uspjeti riješiti svoj problem. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|