|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.10.2012
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav svim clanovima, od skoro sam vlasnik Yamahe PSr S900 i zamolio bih iskusnije forumase za pomoc. Da li mogu snimiti transpose u samom User ritmu ili na primer u Music Finderu na primer da za dati ritam bude -1, ili to mogu samo u registracijama. I imam problem sa par ritmova, ,sredim ih u mixing consoli i snimi u dig recording pod Style, medjutim podesavanja jacine basa i ritam gitare su ona koja sam stavio sve dok ne ukljucim dugme akompacije i krene pratnja u akordu. Onda se jacine basa i ritam gitare vrate na pocetno. Da li i kako mogu to resiti, veliko hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Ne možeš snimiti Style s transpose funkcijom ali možeš napraviti nešto što bi imalo isti efekat. Trebaš podesiti da ti Chord root ne bude C, već željeni akord. Ako ti treba +2, onda postavi Chord root na D.
Ili jednostavno snimi (napravi) Style tako da ti svira u D i imat ćeš +2 kada ga sviraš u C tonalitetu. Nadam se da si me uspio razumjeti. Ovo što spominješ u vezi jačine basa i ritam gitare se događa zbog toga što postoji informacija o toj jačini na početku VARIJACIJE. Naime, kada ti postaviš volumene u Style preko mixing konzole, oni se zapisuju u prvi takt Styla. tkz header. Tvoj Style ima dodatne podatke o jačini i na početku VARIJACIJE koji su aktiviraju. Pročitaj ovu temu u kojoj ima dosta korisnih podataka, a u prvom postu ćeš naći kako se Style "ponaša" i bit će ti jasnije o čemu pričam u vezi jačine. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | trubaduri (09.06.2014) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
A kako mogu resiti to sa ritmom da sredim da mi bude odgovarajuca jacina? Da ne pamti to vezano za prvi takt? I da li music finder moze nekako zapamtiti transpose
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.806 puta u 1.354 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Music finder je veoma ograničen i nepraktičan. Ne može upamtiti transpose.
Da bi riješio problem s volumenom imaš tri mogućnosti. Prva je da izbrišeš sve kontrole volumena u Stylu. Nađi sličnu opciju na PSR900 kao što je opisano pod točkom 5. REMOVE u ovom postu. Nakon toga će prihvatiti tvoje promjene koje radiš iz Mix console. Druga je opcija da pohraniš (izmjeniš postojeće) kontrole na VARIJACIJAMA postupkom u klaviajturi. Nemam klavijaturu pored sebe pa ne mogu opisati postupak ali sam siguran da je negdje na forumu to netko objasnio, potraži. I treća opcija koju i preporučam je da koristiš neki od programa za obrađivanje Styla na računalu. MasterMix je odličan i pregledan i s njim to možeš odraditi vema jednostavno. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | trubaduri (09.06.2014) |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Najlepse hvala, mora malo da se strpim pa da uputim jos neka pitanja da ne budem odmah veliki smor :-), srdacan pozdrav za moderatora
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|