|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.12.2013
Godina: 29
Downloads: 35
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: Korg Pa3X
Interesi: Automobili , Klavijature
![]() |
![]()
Ajde i ja da napravim svoju temu
![]() Kabl za spajanje sa racunarom jos nisam nabavio, tako da sam snimao mobilnim telefonom, pa kako zvuk nije ispao tako lose resio sam da postavim to ![]() Za pocetak od mene par forspila od JV ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 11.09.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
Koliko dugo sviras?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Pa ne znam sad bas tacno , ali ne duze od 5-6 meseci ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Zbog cega je , konkretno , JV los za pocetnika i sta bi bilo mozda bolje uciti ???
Doduse , meni se svidja juzni vetar i tako uglavnom orjentalna muzika ...pa zbog toga najvise , sviram ono sto volim da slusam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nekom drugom ti to... isuvise sam popapao kafanskog dima, ti si vjerovatno manje, ama dovoljno.
@Yikwo Sad je Sale htio da bude fin, pa ti nije direktno odgovorio u vezi sa Juznim Vetrom. Ako bi smo bili primorani da odredimo momenat kada je muzicka kultura na nasem podrucju krenula nizbrdo i to vratolomno, onda je to pojava Juznog Vetra, njihovih pjesama, nacina sviranja, pjevanja, aranzmana i kompozicija. Kazes volis orijentalnu muziku. To sto je radio Juzni Vjetar nema blage veze sa orijentalnom muzikom ama nisi ti prvi koji je u zabludi u vezi sa tim. Orijentalna muzika je veoma bogata i harmonijom i melodijom i aranzmanima. Mile Bas i kompanija su pokrali po orijentu melodije, upakovali ih u tri ili cetiri akorda, ubogaljili ih tako da je sve to dobilo otuzno slatkasti ukus, dusu dalo za melanholicne klinke i agresivne kafanske barabe s pocetka 80-tih. Uspjeli su u roku od par godina da uguse i zadave sve sto je bilo zaista muzika na Balkanu, isprali mozak citavoj jednoj generaciji i ostavili pustos iza sebe, kao da su se sluzili ratnom taktikom "spaljene zemlje". Jos se nismo oporavili !!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
@sale band
Stavio sam te na "ignore"... ![]() ![]() ![]() ![]() @Yikwo Nije to stvar ukusa vec stvar muzicke kulture, na kojoj treba i mora konstantno da se radi, a pogotovo ukoliko se neko bavi muzikom. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | sale_band (17.03.2014) |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 11.09.2010
Mjesto: Beograd
Downloads: 0
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
Meni ovo super,ja bi dodao jos malo trilera, ali za tako kratko vreme,odlicno,jel imas nekog profesora?
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Simbad84 za ovaj koristan post: | Yikwo (15.03.2014) |
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
Bice to bolje, mlad je momak. Uz par sati sviranja dnevno uz pomoc kvalifikovanog nastavnika, za nekoliko godina mozes biti sasvim pristojan muzicar. Bitno je da imas sasvim stabilnu ritmiku u sebi i da tu nema problema. Sve ostalo se da nauciti. Virtuoznost dolazi sa radom i vjezbom, nema druge, a sumnjam da sviras dugo. Nego, nesto drugo.
Promijeni ti u tom Clipu nekoliko sounda, ama im se zvuk nije promijenio, Sta je to sa tim instrumentom ? Naravno da znam sta je, pokusavas kao i 90% ostalih da na svakom instrumentu dobijes sound Yamahe DX11. To je i inace nacionalna bolest na Balkanu. Probaj da to sto si svirao na snimku, odsviras nedirnutim internim soundima prirodnih instrumenata. Garantujem ti da ce sound biti neuporedivo bolji. Imam u vidu i to snimanje telefonom i sve mi je jasno ali isto tako jasno cujem sta je bila namjera u tim soundima koje si odabirao. Moras na vrijeme da uzmes distancu od tih sounda i takvog zvuka uopste, inace ce kasnije biti veoma tesko. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | Yikwo (15.03.2014) |
![]() |
Favoriti |
|
|