|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 1072
Uploads: 10
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: G1000
Interesi: Sve sto je vezano za tehniku..
![]() |
![]()
Korgovci kakva su vasa iskustva sa soundom na razglasu? jeste li zadovoljni sa zvukom?
Negdje sam procitao da Korg Pa1x najbolje radi kada su bas,treble...itd na sredini....Ja sam juce prvi put priljkucio svog korga na razglas(Mackie aktivne kutije+Behringer mixer) i ocekivao sam mnogo vise nego sto sam na kraju cuo ![]() ![]() Bas mi je najbolji kada ga smanjim do kraja. Kako vi stimate ovu klavijaturu na razglasu? Ima li Korg Pa1xpro svoj EQ u sebi gdje se moze stelovati sound? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Poštovani prijatelju Kljucko,
evo ja imam PA 50, a koristimo mixer BELL ( e sad da me ubiješ koji model, uglavnom stariji) sa pojačalom 2 x 450 W i efektima, te kutije dvosistemske BELL i DAP AUDIO 400/800 W. Na mikseru imamo također samo bass, treble i middle, ali evo klavijatura zvuči odlično, a pogotovo njegovi tvornički ritmovi, gdje se točno zna kakva bas gitara i koliko je treba, zajedno sa ostalim pratećim instrumentima.Ali to ti sve ovisi i o sali gdje sviraš. Naravno, sve instrumente možeš da promijeniš, pa probaj sa promjenom vrste bas gitare. Npr., negdje gdje je sala akustična, neće ti pasati FINGERED BASS ili koji dublji, nego možda ACUSTIC BASS ili koji "tanji".Probaj se malo igrati Pozdrav, Svirko |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Da to mnoge muci... Jedan vikend sam svirao na pa1x bio nekakv los razglas ma to je lupalo na sve strane. Jedan kolega kupi pa1x i idem ga cuti kako zvuci... ma uzas, tu ne prepoznajes ni dobosa ni basa, sve samo nesto grmi. Pitam kako ti tako los zvuk, ma veli razglas me zajebava, kod kuce mi super zvuci a ovdje ludnica. A evo sta mene muci... Kad sviram nesto manje samo na dvije kutije (zeck po 500W) namjestim miksetu odlicno, zvuk sinta iz kutija izlazi kao i na njegovim zvucnicima, (pa80 i PM1600) ali kad onda spojim i dva bas bina po 500 W, bas ne samo da razvaljuje, nego zamuti nekako cijeli zvuk, sve nesto pomijesan zvuk (govorim o zatvorenim prostorima, na otvorenom nema problema) E sad me zanima dal da taj bas smanjujem na ekvilajzeru ili na pojedinacnom kanalu
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
SLUSAJ AKO IMAS POJACALO LEPO GA POSTAVIS KUCI I ONDA NAMESTIS PRVO SVE NA NULU I ONDA POCNES SVAKI RITAM DA STELUJES SVE MOGUCE
POCEV OD EQ PA DO HALA ZA LEVU RUKU I KAD SREDIS LEVU ONDA ISTO PREDJES NA DESNU RUKU DA SREDIS DILEJ I EQ ZA DESNU OGROMAN POSAO ALI KAD NAMESTIS IMA DA UBIJA EVO TI DA CUJES KAKO ZVUCI MOJ PA 5o SREDJEN SAD JE KAO PA80 ZNACI MOZE SA SEMPLOVIMA U STVARI JA KORISTIM SAMO SEMPLOVE MADA MOZES I FABRICKE BOJE DOBRO DA NASMINKAS ODNOSNO NAMESTIS http://www.speedyshare.com/817516725.html pa 50 demo
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.11.2006
Mjesto: Ljubljana, Slovenija
Godina: 39
Downloads: 456
Uploads: 2
Rekao HVALA: 8
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Pa800, Korg Triton Le, Korg Triton Classic(MOSS), Kawai K1, Yamaha DX100, DX27 i Casio CZ3000
Interesi: Muzika...
![]() |
![]()
Jeli kako mozes na PA 50 da koristis samo samplove?
Kako se to ustvari napravi? Ako moze neko da objasni ako nije tesko? Cije samplove(moze od triton le)? Klaviatura ti zvuci EXTRA!!! Jos pogotovo saksofoni. A moj PA50 je na razglasu tanak.. stvarno moras da si uzmes vremena da ga sredis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
E Nele je Nele.Car
|
![]() |
![]() |
![]() |