|
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Pozdrav drugari, interesuje me koje instrumentalne kablove (banana-banana) koristite?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Cordial CGK 175 i CGK ROAD 75.
Par nekih Klotz u rezervi. Hteo sam da uzmem prvo Monster kablove, ali ih u tom monentu niko nije imao. A sto pitas ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Hvala ti na odgovoru. Pitam jer u poslednje vreme imam mnogo problema sa tim. Uzeo sam Cordial xlr i posle 3 svirke prozuji sto nikako nije logicno. Stagg kablova imam odavde do Zimbabvea i svi su kratkog veka. Istina da ih ne cuvam mozda najbolje ali hteo bih da nadjem neko resenje da uzmem par kablova i da ne mislim nekoliko meseci o tome ako je to moguce. Sumnjao sam da je mozda problem u izlazima klavijature, proverio sam i nije to u pitanju. Malopre sam porucio Proel sa zlatnim dzekovima, kazu da su izdrzljivi pa cemo videti kad stignu.
E da, i jos nesto mnogo bitno sam zaboravio, primetio sam da ni zvuk nije isti i da zavisi i od kablova. Promijenjeno od EmirTotic (26.12.2012 u 14:05 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Ja pravim kablove sam ja koristim samo Neutrik Banane
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]() Citat:
Kao i ostalu opremu, uostalom. Drugo, svaka firma ima jevtine i skupe kablove. Kao npr. PSRxxx naspram Tyros-a. Verovatno znas koji su bolji. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Trenutno koristim FBT Kempton, sa jedne strane banana na L (ugao od 90 stepeni). Taj dio ide u klavijaturu. Mnogo je nezgodno dok gosti plešu pa ti neko zakači konektor ili ne daj Bože tako nešto slomi. Zato sam mahsuz tražio takav da s jedne strane bude taj konektor na L. Nisu bili ni skupi, 7,5€ jedan, 3m dužine. Ali inače ako želiš baš izdržljiv kabl i da te ne boli glava, onda Klotz. Koristim jedan njegov mikrofonski kabl od 10m koliko se sjećam, koštao je 25€. Odličan je i nije me nikad izdao, a imam ga neke 3 godine barem. A imam još i raznih mikrofonskih, Shure, Proel...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 11.08.2011
Downloads: 241
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Cordial sa Neutrik konektorima-klavijatura i mikrofonski(za klavijaturu sa kutnim jack-om na jednoj strani) .Naravno da kvaliteta kabela utiče na sound,kako kod klavijature tako i za sve ostalo važi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 147 puta u 142 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Klotz su mi i mikrofonski i dupla banana za klavijaturu.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 23.04.2010
Mjesto: Prigrevica
Downloads: 507
Uploads: 1
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 28 puta u 25 Postova
Instrumenti: Pa3X 76 i Korg Triton Le
![]() |
![]()
Da li je neko imao prilike da se pozabavi sa Sommer Primus kablovima? Svi me ubedjuju da su trenutno najbolji na trzistu zbog specijalne izolacije...trebam da prepakujem nove kablove pa me interesuje da li neko ima iskustva?
Sent from Galaxy S4 using Tapatalk Pro |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Kao prvo , najgora stvar koju mi muzicari uradimo sa kablovima je da ih motamo u 8 polozaju.Tako kablovi najvise stradaju.Znaci kablovi trebaju ici u krug ili 0 motanje i na kraju sa velkro da se vezu, ili spaga svejedno..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|