|
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kao što u naslovu piše, da li netko može preporučiti koji su kvalitetniji, rezolutniji, snažniji, pouzdaniji, bez obzira na brand?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Bez previse razmisljanja bih se odlucio za Mackie. Snazniji je (subjektivni utisak), ima ravnomjerniji frekventni odziv sa nesto izdignutim frekvencijama izmedju 100 do 400Hz ali zato skoro potpuno linearan u gornjem frekventnom opsegu, tako da nema "megafonskih" srednjih. Sasvim zadovoljavajuci bass za 12" zvucnik. Sve sto slijedi poslije kontrole za level je digitalno, pa imas digitalni 3-Band EQ, vrlo brzi limiter a i thermal monitoring. AD/DA konverteri su odlicnog kvaliteta. Yamaha je nesto tanja u soundu i tisa (mada ne mnogo) a i frekventni odziv joj nije tako ravnomjeran pa se mora malo "smiriti" EQ-om sa miksera. Ima i ona EQ ali 2-Band. Opremljenija je ulazima od Mackiea jer ima i TRS i muski i zenski XLR (svi balansirani). Bass joj je definisan ali nesto "tanji" a u gornjem opsegu mi se cini da su previse naglaseni srednji. Opsti moj utisak je da je Mackie "topliji" i "mirniji".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Super, hvala. Za sad sam čuo samo Yamahu, bez da je uspoređujem s Mackiem. Mackie-u osporavaju da ga rade kinezi ali i te Yamahe rade kinezi. Vjerujem da bi Mackie mogao iznenaditi u soundu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 24.11.2007
Mjesto: Luzern(Travnik)BiH
Godina: 50
Downloads: 813
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 10 puta u 10 Postova
Instrumenti: SX-920
![]() |
![]()
Sto se tice tehnickih podataka Tranzit ti je sve napisao.
Prije par godina sam pravio test msr 400 i SRM450(sto bi bilo mislim isto 400W 12"+1) Na istom setup-u (znaci ista mikseta bez promjene podesavanja,iste klavijature i isti ritam) msr-400 je do odredjenog level-a zvucao solidno i direktno ali prilikom pojacavanja bass iz ritma je promjenio boju tj. zvucalo je kao da neko lupa cekicem od dasku ![]() Poslje toga smo prikljucili SRM450 bez da ista mjenjamo u postavkama i Bass je zvucao sasvim normalno. Osim toga kao sto rece Tranzit Mackie ima puno topliji i meksi zvuk. Nisam neki ekspert na tom podrucju i to je moje subjektivno misljenje ali i kolege koji su bili tu za vrijeme testiranja su konstatovali isto. Moja preporuka je isto Mackie ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Hvala dečki. Malo off topic.. Razlika u soundu između navedenog Mackie-a i sx300?
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|