|
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 01.09.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 494
Uploads: 4
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland E-A7
Interesi: Medicina, muzika
![]() |
![]()
Veliki pozdrav svim clanovima foruma ! Imam par pitanja u vezi miksera Behringer Europower PMP2000, ali bih samo naglasio da nemam nikakvog iskustva sa mikserima, podesavanjima istih ili bilo cega u vezi sa tim
![]() ![]() 11032012671.jpg 11032012672.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Klavijature, el. gitare, bass gitare, elektro-akustične gitare i svi instrumenti na struju i sa nesimetričnim vezama u razglasnom sistemu uvijek prave problem, a to je to zujanje/brum koji se javlja i kod tebe. Ti trebaš da nabaviš jedan DI-box koji bi ti riješio taj problem. Di-box je uređaj koji pretvara nebalansirani signal u balansirani i otklanja sve eventualne smetnje iz električne mreže i brumove. Uz to ti treba još jedan XLR kabal sa ženskim XLR na jednom i muškim XLR na drugom kraju. Klavijaturu banana kablom uključuješ u ulaz DI-boxa i izlaz iz DI-boxa ide ovim XLR kablom u XLR ulaz na mikseti. Ovim ćeš sigurno otkloniti sve smetnje i brumove koji su nastali. DI-box već možeš naći neki jeftin od Behringera da ti radi posao.
Da se uvjerimo da li klavijatura pravi problem, da li ima tog bruma kad isključiš klavijaturu iz miksete, pošto i drugi uređaji spojeni na istu fazu (računar, laptop, grijalica i sl.), mogu da prave smetnje. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio harepa50 za ovaj koristan post: | mklavijatura (11.03.2012) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 19.04.2011
Mjesto: Kanada
Downloads: 11
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: PA500,PA50,Gitaru, Harmoniku
Interesi: muzika
![]() |
![]()
moras podesit level znaci kad pritisnes pad mikseta ti doda 25 dB vise sto znaci pojaca i to zujanje ti je vece
kad ti je pad upaljen smanji level za 20 dB i to ce ti se izgubiti isto tako bolje ti je da pojacas na main nego na kanalima isto tako nadji frekvenciju tog suma i podesi EQ da ti ga smanji |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banovan!
![]()
Ama jesi ga ti nešto iskomplikovao...Nema ovo ama baš nikakve veze sa levelom. Prvo to nije šum to je brum. Drugo, to nije mikrofonija da bi se smanjivala sa EQ.
Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 01.09.2009
Mjesto: Nis
Downloads: 494
Uploads: 4
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland E-A7
Interesi: Medicina, muzika
![]() |
![]()
Hvala na savetima, pogledacu ako mogu da nabavim DI-box kao i te kablove. Samo me jos zanima da li je mikser dobro podesen, kao sto sam pitao, vezano za EQ i efekte, i da li u vezi toga treba nesto menjati ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]()
Ma to za EQ i efekte je sve do korisnika, nema to veze s ovim. Samo, gledam ti dole taj parametric EQ, zašto si napumpao bassove toliko? Smanji to, samo ti kvari sliku. I koliko znam taj gornji EQ (monitor EQ) nije namijenjen za main nego za monitore ili rad u mono, pa ti bezveze stoji upaljen. Pošto ti radiš sa dvije kutije bitan ti je taj donji master EQ. Koliko ja znam da je to tako kod ovog Behringera.
De samo probaj ištekat klavijaturu iz miksete i reci mi dali je brum i dalje prisutan. Ako nije, definitivno DI-box. Ako jeste, problem je u ostalim uređajima koji su na istoj fazi, kao što sam naveo ranije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.807 puta u 1.355 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
@mklavijatura -
1. reci nam u koju si "rupicu" piknuo taj kabl u behringera, što piše na njoj 2. da li se čuje ikakav šum kada na behringeru nema ništa spojeno od instrumenata,a volumen mastera je pojačan 3. provjeri kablove koji idu od klavijature do ulaza behringera, pokušaj s drugim za koje si siguran da su ispravni 4. nemoj kupavati di-box jer ti nije potreban |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
behringer, mikser, pmp2000, podesavanje, zujanje |
|
|