|
|
Boje i semplovi Za sve u vezi boja i sampleova pitajte ovde... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.06.2011
Mjesto: Virovitica
Downloads: 154
Uploads: 2
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa900
Interesi: Samo glazba
![]() |
![]()
Pozdrav!
Znači zanima me za kakve pjesme ili čemu služe boje npr. "harmonica -G". Skuzio sam da je kako bih rekao najpogodnije da se svira iz g dura jer u ostalim ljestvicama nema smisla, isto tako znam da se svira jednoglasno, pa me zanima dal je to napravljeno zbog toga da se ne mora svirati dvoglasno iz određene ljestvice ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.10.2011
Mjesto: B i H
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: korg pa50
![]() |
![]()
kolega to su boje uradjene u tercama,za odredjeni tonalitet npr. harmonika a-mol sviras samo u a molu,gajde g-dur u tom duru itd.a sluze za sve pjesme ako ti odgovara odredjena boja.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio edin22 za ovaj koristan post: | tomo23 (16.12.2011) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ma ja sam počeo svirati prije par mjeseci i još mi nisu neke stvari potpuno jasne, npr. nikako da skontam sto je terca kad si je vec spomenuo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.10.2011
Mjesto: B i H
Downloads: 0
Uploads: 1
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: korg pa50
![]() |
![]()
Terca je u muzickoj teoriji interval (razmak) od tri tona. Primjer c-dur ljestvica i njeni tonovi C D E F G A H C terce na ove tonove su
E F G A H C D E. Jednostavno ti sviras u primu a klavijatura sama dodaje drugi ton i to je terca.(U slucaju napravljene boje na klavijaturi" harmonika-G") Imas gornju i donju tercu,dodavanje na osnovni ton- donji ton- to je donja terca,a dodavanje viseg tona je gornja terca,ima tu jos mnogo price i teorije oko terci al bi bilo naj bolje za tebe da uzmes knjigu ili dobrog ucitelja da ti to lijepo pokaze i objasni pozdrav. Promijenjeno od edin22 (17.12.2011 u 21:32 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio edin22 za ovaj koristan post: | tomo23 (19.12.2011) |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Sve ja to kuzim prijatelju i znam svirati u svim ljestvicama bez obzira bilo to jednoglasno ili dvoglasno, uključujući trilere. jedino sto nisam tocno znao sto je to terca i kako se neke stvari nazivaju u glazbi jer nemam školu. ja sam samouki svirać i sviram po sluhu. hvala ti na ovim informacijama, malo ču se ipak obrazovati
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|