|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Pozdrav kolegama!
Zamolio bih za pomoć! Pokušavam da povežem aranžer i VSTi drum,konkretno,Addictive drum,i iskoristim ga u svirci,da on radi umesto bilo kog seta bubnja u aranžeru. Nije mi to preko potrebno,ali znam da može,a semplovi u Addictive-u mi se prilično dopadaju,pa bih to da iskoristim. Donekle sam uspeo,u MIDI podešavanjima klavijature sam namestio da mi sekvencer bude externi,local stavio na off i kad startujem aranžer,Addictive reaguje,ali reprodukuje samo jednu komponentu,na primer kick.Ako pomerim transpozer,menja se i komponenta bubnja,ali samo po jedna. Kako da postignem da mi aranžer radi normalno i da "vučem" neki VSTi bubanj,ali da mu normalno rade sve komponente? Mnogo hvala!!! Pozdrav!
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Polako, polako... to sto pises je malo konfuzno. Hajde pogledaj ti jos jednom sta se desava tu. Addictive ne pravi selekciju nota, niti moze sam od sebe da filtrira sve note osim jedne a niti to radi. Prvo napisi kako pokreces Addictive, to jest koji VST Host program koristis ?
Promijenjeno od tranzit (30.10.2011 u 01:08 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | Jolly (31.10.2011) |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Pokrećem ga u Cubase SX3.
Buni me to što,kad odaberem style u svom aranžeru,Addictive reprodukuje samo bass bubanj,na primer.Nema ostalih komponenti(snare,hi-hat,tom-ovi...). Znači,kako da postignem to da mi se, pored bass gitare,akompacija i ostalog,a koji su iz aranžera,čuje i Addictive kao eksterni bubanj,da ga tako nazovem?
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.11.2007
Downloads: 1670
Uploads: 8
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 7 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
mislim da addictive nema gm drum mapu, potrebno je da u cubase ucitas gm drum mapu za addictive drums, a mislim da ima negde na njihovom sajtu u forumu da se ta mapa skine.ili cak mislim da ima opcija u addictive da slozi drum mapa .
Promijenjeno od mikca (30.10.2011 u 14:48 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio mikca za ovaj koristan post: | Jolly (31.10.2011) |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Uploads: 0
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
![]() |
![]()
Adictive ima gm drum mapu.
Ako misliš koristiti za live bolje bi bilo izabrati neki vst host ima i free na netu i midi virtualni port. Mislim da za cubase treba script napraviti. Kod tebe je negde verovatno upaljen neki midi filter jer ti propušta samo jedan ton ili ti u adictive nije nameštena dobra mapa pa ti tonovi koje šalje korg ne pozivaju tačne semplove u adictive. U adictive sa desne strane ima upitnik iza fx dugmeta tu uđeš u maping i odabereš na levoj strani gm a probaj i ostale.. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio momo za ovaj koristan post: | Jolly (31.10.2011) |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
pokušaj sa SAVIHOST programom, malen a ima dosta funkcija oko MIDI-a ja ga koristim kad brzo isprobavam VSTi instrumente da nepalim Cubase, FL, Ableton i sl... a i program je besplatan
Sledeći član vam se zahvalio vingula za ovaj koristan post: | Jolly (31.10.2011) |
![]() |
Favoriti |
|
|