Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 30.09.2010, 09:39   #1
echo.sb
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 05.05.2010
Mjesto: Am terca
Downloads: 12
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: KORG PA500
Interesi: GLAZBA I SVE VEZANO
echo.sb befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard korg pa50sd

Znam da je o ovoj kljavi bilo dosta riječi, ali mene zanima koliko je ova kljava potrebna samom početniku. Naime, nemam nikakvu glazbenu naobrazbu, ali mogu skiniti pjesmu po sluhu sa desnom rukom, ali lijeva nula bodova, a moja nedoumica je da li dati 5000kn za pa50 ili uzeti neku midi kljavu za vježbanje. Nemam pojma šta su terce, dvojke i sl. stvari koje se ovdje spominju, ne poznajem ni akorde. Da li aranžer može odmoći kod učenja ili pomoći, u smislu da se korištenjem aranžera većinom koristi desna ruka. Ako netko ima volje da malo prokomentiramo....
echo.sb je offline   Reply With Quote
Star 30.09.2010, 09:47   #2
zlajakorisnik
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 08.09.2010
Mjesto: BanjaLuka
Godina: 43
Downloads: 304
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: korg pa60
Interesi: Pomozi ljudima,a ljudi ce pomognu tebi
zlajakorisnik befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Jedno pitanje
Naveo si da desnom rukom mozes skinuti solo deonicu....pa na cemu vjezbas sada????
Ako mislis napredovati bilo bi ti neophodno da nadjes nekog prof.koji je poznat u tvom karju da ti pokaze neke osnovne stvari sto se tice nota akorda trilera ritmova i ostale drangulijee pozz
Sam aranzer ti moze pomoci u toliko koliko ces vezbati na njemu,sa tim aranzerom ljudi rade ozbiljnije svirke

Promijenjeno od Sejox (30.09.2010 u 14:30 sati) Razlog: Editovan post.
zlajakorisnik je offline   Reply With Quote
Star 30.09.2010, 10:08   #3
echo.sb
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 05.05.2010
Mjesto: Am terca
Downloads: 12
Uploads: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: KORG PA500
Interesi: GLAZBA I SVE VEZANO
echo.sb befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ma imam prastari Antonelli Electric Organ 2410, pa malo drmuckam po njemu, ali to je stvarno staro. Nisam imao priliku poslušati korg pa50 uživo, ali pretpostavljam da je bilo šta novijeg datuma bolje od ovog što sada imam.
echo.sb je offline   Reply With Quote
Star 30.09.2010, 11:10   #4
Nemanja88
Drugar foruma

Nemanja88's Avatar

Registrovan/a dana: 13.05.2010
Mjesto: Chicago, IL
Downloads: 74
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101
Nemanja88 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Svirao desnu na aranzeru ili solo kljavi, sve jedno je, ali je moje misljenje da bi ipak trebao da se pozabavis i levom rukom, koja uopste nije tako teska kao sto izgleda . Da ce ti aranzer mnogo pomoci - nece. Akorde jednostavno moras da naucis, tako da je najbolje da krenes lagano na casove. Ali ce ti pomoci da sviras desnu uz ritam, i da stvoris osecaj za isti. Uz to lagano ucis i koja pesma odakle ide, koji ritam, kad idu prelazi, varijacije... Ako mene pitas, dobitna kombinacija je neki polovan Pa 50 (da nisi u velikom gubitku ako ti slucajno ne odgovara ili ako neces da sviras vise, a i plus je to sto polovni uglavnom dolaze sa dosta ubacenih boja i ritmova) i da krenes kod nekoga na casove. Pa polako...

Pozdrav.
Nemanja88 je offline   Reply With Quote
Star 30.09.2010, 11:49   #5
driftkiller
Ovaj baš voli da kuca

driftkiller's Avatar

Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
driftkiller befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kao sto je koelga Nemanja naveo aranzer moze dosta da pomogne pri razvijanju sluha i memorije za pjesme, meni je naprimjer pomogao, kad sam tek poceo svirati, plus sto ti je lakse vjezbat i desnu ruku uz arranzer jer uvijek mozes usporiti ritam ili ubrzati kako bi sticao tehniku.
Za tebe je Pa 50 ili nesto kao Pa 50 kao roden ( stvoren ) ! Pozdrav
Star 30.09.2010, 13:08   #6
cvele
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 03.06.2008
Godina: 35
Downloads: 168
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 7 puta u 6 Postova
Instrumenti: Dallape SuperMaestro
cvele befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

ako vec kupujes sebi klavijaturu po mome misljenju se ne isplati kupovati novi Korg PA50 sd. Mislim da mu je cijena prevelika na ono sto nudi, a neki polovan PA50 bio bi bolja opcija ili ako imas love PA500 ali to je vec za one naprednije a tebi to mozda jos uvijek ne treba pa da ne bacas pare bezveze...
cvele je offline   Reply With Quote
Star 19.10.2010, 10:16   #7
panovicdragan
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 26.01.2009
Downloads: 381
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
panovicdragan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

klavijatura je super a ti zagrej stolicu i vezbaj jer samo tako mozes nesto da postignes!
panovicdragan je offline   Reply With Quote
Star 02.02.2011, 19:12   #8
efendija80
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 07.11.2010
Mjesto: Split
Downloads: 464
Rekao HVALA: 9
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
efendija80 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Da ne otvaram novu temu, vec dugo po ovom forumu citam ali i po drugima teme vezane uz Korg PA50, odlucio sam sebi kupiti klavijaturu, aranzer, nije da sam pri novcima, kao i vecina, i dobio sam priliku kupiti Korg PA50SD, nov dakle, prijatelj bi mi ga dao za nekih 4700 kn, ali stvar je sto bi mi dao na otplatu, a nedavno je kupljen, i sad mi se nekako to cini dobra prilika, jer gotovinu nemam, a pocetnik sam, pa bih volio cuti od vas savjet? Pjesmu mogu uhvatiti onako po sluhu desnom rukom dalje od toga nista
Koliko sam uspio vidjeti ova nova verzija sa SD karticom osim dakle kartice umjesto diskete ima navodno poboljsane tipke, ja doduse nisam imao prilike cuti kao zvuci PA50 ali vidim i po youtube-u da to moze fino zvucati, sad opet koliko su snimke na youtube autenticne ne znam. Nije da sam za pocetak zahtjevan, ali jeli istina da se stvarno moze fino srediti ova klavijatura da zvuci onako malo punije da nije tanko? Ovo sad u biti postavljam vise pitanja, sve ono sto sam uocio citajuci po netu bas vezano za ovu klavijaturu.
Pronasao sam po oglasima i PA80, i jos neke modele koji mi se cine ok, ali problem je sto je sve to gotovina, a ko ce skupiti gotovine, kad je puno troskova, eto ovo mi je prilika jer je otplata, pa nekako to mogu bezbolno proci..
efendija80 je offline   Reply With Quote
Star 02.02.2011, 19:58   #9
oskar
Vredan član društva

oskar's Avatar

Registrovan/a dana: 17.09.2009
Mjesto: Kragujevac
Downloads: 387
Uploads: 1
Rekao HVALA: 38
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Roland Fantom
oskar befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Uzimaj taj pa50sd, pouzdano ti je sto je od prijatelja, nov je, a jos ti daje na rate, gde ces vise povoljnosti. Moze se dobro srediti taj sint. Ima dosta ljudi koji rade tezge sa njim, cak rade i kao OMB. To je moje misljenje, a nadam se i jos mnogih sa ovog foruma
oskar je offline   Reply With Quote
Star 02.02.2011, 21:27   #10
Mirka
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 15.11.2009
Downloads: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Mirka befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja imam Pa50 sa Hd-om staru dvije godine.Radi bezprijekorno i odradila je vec dosta svirki.Nikad me nije ostavila.Solidno sam je sredio i za svoje potrebe ne treba mi nista vise za sada.U neko dogledno vrijeme planiram uzeti TR-a za desnu ruku ali nije neophodno.I ovaj Pa 50 zvuci fino.Uzmi taj Pa50 Sd i neces se pokajati.To je provjerena masina.Pozz od Zorana iz Osijeka.
Mirka je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:28

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije