|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Trazio sam po internetu specifikaciju za ovu kutiju, gore navedenu u naslovu, ali nisam mogao da je nadjem... nista nisam ni nasao o datoj kutiji. Iskrsla mi je ponuda da uzmem par za 300e, sutra bi trebalo da cujem kako rade, ali sam hteo i da pogledam same karakteristike kutije... video sam veceras kutije, u ekstra stanju su, bukvalno kao nove, primetio sam i da su dosta stare, drvene su i ulazi su igle, banane, ili kako vec...
Da li neko zna nesto o ovim kutijama, radio na njima? Isplati li se cena od 300e za par ovih kutija? (ja mislim da ne) hvala unapred... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
To su kutije generacija 80'!
Drvene kutije sa metalnim lajsnama po vertikali?! Ako se nevaram,250/500W, twiter horna sa 15" u basu. BW je oznaka popularnog Black Widow zvucnika, kojeg su cesto ugradjivali u gitarska i bas pojacala. U sustini, nista posebno, mozes je uporediti sa danasnjom Messenger serijom. 300EUR? Puno para za oltimere... ![]() Pozz
Sledeći član vam se zahvalio aleksandar72 za ovaj koristan post: | amavrenski (18.08.2010) |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
evo bas sam sad bio da poslusam kutije...
rade jako, jako lepo... dosta mekan i prijatan ton izlazi iz njih, ali po mojoj proceni snaga im je nekih 150W, bass je 15'' (klasican, ima kalotu) i ima dva piezo twiter-a, glas i aranzer sasvim lepo izlaze ali vec bass i kontra, ne moze... u principu uz neke binove manje bi jako lepo sve radilo, cisto da se rastereti kutija, ali je to vec dodatni trosak, i uz ovu cenu kutija, po meni se ne isplati... Koja bi bila maksimalna cena za ove kutije? (uzeti u obzir da su kutije skoro kao iz radnje) inace, hvala "aleksandar72" na odgovoru... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ako su dobro ocuvane,mozda 200EUR skupa...??
Kazes da su dobro ocuvane...sad se postavlja pitanje, u kakvom su stanju drajveri? Da nisu godinama pokupili "puno" vlage, u kakvom stanju su membrane, dijafragme....itd Znam da se ne radi o novim kutijama,da ne pomisli neko da preterujem, ali zasto baciti 200-300EUR "kroz prozor",ipak su to kutije(i tehnologija) koje su najmanje 20-25g stare, kad se moze uz malo "subvencija" dobiti solidne kutije! Ipak je Tvoja odluka presudna... Pozdrav!
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
pa ovako, ne znam ni ja nisam nesto bas za tu kupovinu, mada sam testirao tu i tamo kutije, membrane se dobro drze ne skacu, nisam ih otvarao tako da ne znam kakvo je stanje unutra, mada mi deluje da niko to i nije cackao do sad...
imam jednu miksetu, koju koristim za omanje svirke, u pitanju je FBT model "DE242 Personal" dosta je male snage 2x130W, ali jako lepo radi, na nju sam nakacio ove kutije za probu... e sad, malo skrecem sa teme, ja sam bio za varijantu da uzmem kutije FBT Max4 i uparim sa ovom miksetom, da bude sve u kompletu... a u medjuvremenu su upale ove kutije pa sam pomislio i na takvu opciju, ali mi najvise ne odgovara jer radim sa bendom, kompletnim, pa sam te kutije koje bih hteo da kupim mislio i da povremeno, kad zatreba, dodam njih na razglas na koji radi ceo orkestar, ali zbog snage mi ne odgovara a ne bih ni da kupim pa da ih bez potrebe razduvam... opet malo off, i necu vise, jel znas koliko se krecu okvirno cene FBT max4? ovih dana sam dosao na ideju za parom kutija, pa sad istrazujem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Par novih Maxx4 ti odprilike dodju 800-850EUR u Srbiji...odlican izbor, ali tesko da ces izvuci neki kvalitet sa tvojom miksetom.Maxx4 su 400W RMS a Ti ih ganjas sa 130W??
![]()
![]() |
Favoriti |
|
|