|
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.12.2009
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
zdravo,interesuje me kako da naucim da kuckam ritmove..znam bass kontru i linije da pravim ali bubanj mi je problem da odkuckam, kako to nauciti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
![]() |
![]()
Pa nadesh kako je tebi najlakse.
Ja naprimjer prvo vidim koju cu ritam, ako cu rumbu namjestim sebi sve, znachi 4/4 da mi kuca ritam i tako to. Pa prvo snimim cinele, pa onda bas, pa dobosh, pa predem na perkusije, i tako dalje. Kad zavrshim bubanj kucam dalje bass, kontre, violine itd. To mi je nesto najkrace sto sam mogao napisat. Pozdrav
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.12.2009
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
da znam ja to sve..ali ne znam kako da lupam bubanj to je problem a ne znam ni kako bi to mogao nauciti..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
![]() |
![]()
a ni ja ne znam, nit iko koju klavijaturu posjedujesh...
![]() |
#5 |
Nishki
|
![]()
@bass
Udaras prstima po dirkama,a na zvucnicima se cuju elementi bubnja u zavisnosti koje dirke udaras! Slusas neki ritam i pokusas da ga izkopiras i to je to! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
nije to bas lako uraditi.treba znati sve i svasta da bi napravio dobar ritam a to se ne uci preko noci.
pokusaj sam da otkucaas nesto najprostije,nadji gde ti je bas ,dobos cinele kontra cinele na dirkama od klavijature pa polaku uci ako ti je do toga stalo.
![]() |
#7 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Meni je najlakse kad u Event Edit stavim bas bubanj bez da kucam (onako sa insert event) podesim tajming tacno recimo 001.01.000, to je na pocetak na takta. Tako mi dodju bas udare na mesto i posle kucam sve ostalo.
@bass Kolega trebas znati napraviti kvantizaciju (quantize). Znaci ako si promasio recimo ne si udrio dobos na vreme, ne brini, samo napravis "quantize" i sve ti se izramni. To ti je veoma vazan deo, inace tesko ces pogoditi svaki udar na pravo mesto. I jos nesto kad kucas bubanj namali snimanje na jedan eventualno 2 takta. Otkucaj njih, a posle naredne 2 ili koliko god taktove, same cu se popuniti sa ono isto sto si otkucao u prve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Vrlo zanimljiv "bubnjarski performans"....
Ovo moze ujedno biti i odgovor na postavljeno pitanje u temi,i to u obliku video zapisa. Dakle osnovno je poznavati ritmiku,dinamiku,sta je takt....itd. Dalje,kada se otvori traka da se radi bubanj,bitno je znati sta se na kojoj dirki na klavijaturi nalazi. Drugim rijecima,svaka dirka predstavlja jedan elemenat bubnja ili perkusija, i to treba za pocetak imati negdje zapisano. A metoda sviranja bubnja na klavijaturi,je kao sto se vidi u vidu tipkanja po dirkama u zavisnosti koji se ritam radi. Na ovom videu je to drugar @dejan87 onako "muski" oderao, ![]() Kad se rade obicni ritmovi,lakse je to mnogo...ne bojte se.... ![]() Nekad davno sam ovo radio,i trebalo bi mi prilicno vremena da se ponovo prisjetim,a nemam ni vremena ni volje ni strpljenja. A trebaju i dobri zivci,jer ima tu dosta i ponavljanja i preslusavanja.... Inace nije bas jednostavno,dok to ne postane rutina,nakon mnogo odradjenih ritmova....ali lagano,sve dodje s vremenom. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kolega ne reče koju klavijaturu koristi, na Yamahi je problem praktično rešen što je iznad svake dirke sličica sa elementom bubnja koji je na njoj
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|