Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 30.11.2006, 23:16   #1
Roso
Banovan!

Registrovan/a dana: 26.09.2005
Mjesto: Njemacka, Herten
Godina: 37
Downloads: 327
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg PA1x pro, Korg Triton LE
Interesi: Sport, Muzika
Roso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Roso pošalji poruku preko MSN messengera
Standard Korg PA 60??????

Hallo svima muzicarima!

neznam se odlucit sta da radim!
sviram momentalno Yamahu Psr 1500 i Korg TR61!
o ovom korgu netrebamo da pricamo ali o yamahi!
dosad sam stvarno bio zadovoljan s yamahom sto se tice ritmova jer ima stvarno dobrih ritmova za nju, koji se mogu i po zelji u style creatoru preradjivat.ali ipak ja mislim da to nije to!

razmisljo sam o Korgu PA 60 sta bi vi rekli za to ?????

a neka malo druga stvar jeli radi pa 60 s hi synthesom od tritona i jeli podrzava semplove ????

molio bi vas za odgovor !

hvala unaprijed

Roso
Roso je offline  
Star 30.11.2006, 23:34   #2
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Jarane...Ukratko kazano Pa50 ili PA60 to ti je isti đavo...Dakle ovaj je kao scrn a onaj srebrn...Kolko ja znam PA50 je čak noviji model od 60-ke i može se nadgraditi u pa80 za slabih 300eura...A za PA60 i ne znam ...Ali kolko sam informisan PA60 je kanta zato što ga je jako malo muzičara kupovaklo i nije bio neki uspješan u prodaji kao što su PA80 i PA50...Dakl kolko sam načuo PA60 samo podržava hdd i to je sve što mu je prednost pred PA50-kom...Sad je na tebi da se odlučiš šta i kako...A nadam se da će se na ovaj tvoj post odazvati ljudi koji malo više poznaju PA60 od mene...Ja sam ti samo probo napraviti nekakvu primeru...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline  
Star 30.11.2006, 23:41   #3
Roso
Banovan!

Standard

ok jarane hvala tebi sto si uzeo vremena da odgovoris!!! znaci 50 ka je novija e vidis i to nisam znao

hvala jarane pozdravn Roso
Roso je offline  
Star 01.12.2006, 01:04   #4
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pa vidi...Pa80 je javno izašla 2000-te godine a Pa 60 2002-Pošto svako nije mogo da uzme PA80 valjda zbog cjene Korg se je odlučio da napravi jeftiniju verziju sa manjim proširenjima i to je PA60...E sad pošto je PA60-ka bio užas u prodaji i nije toliko bio popularan Korg je izdo 2003-će PA50 koji je imo još manje proširenja,slabije tipke,itd...Ali je doživio rastur...Dakle prije 2 godine kod nas u Sloveniji su muzičari ludili za PA50...Toj je bio za nas NAJBOLJI aranžer u tom cjenovnom razredu...Doduše svi smo mi imali u glavi nekad postati ponosni vlasnici 80-ke ali ipak smo se s 50-kom tješili...I naravno pošto je 50-ka bila bazirana na Tritonovom tone generatoru imala je odlične harmonike i druge bojice...Mah prijatelju moj eto neću više da pišem ništa pošto su se drugi članovi žalili na mene kao da previše pišem postova,kako bi privuko pažnju...E pa eto ako tako pojedinci misle neka slobodno pročitaju sve i jedan moj post pa ako bude kakava glupost mogu da me psuju kolko hoće...A ionako vidim da sve vše špijuna dolazi na ovaj forum i par puta su mi slali razne mailove i svašta mi pisali...E pa da se nebi s njima svađo-ode ja brate sa foruma pa nek piše ko šta hoće...Jarane šta god da se odlučiš,Korgova PA-serija ti nudi najviše za pare koje platiš i nećeš požaliti nikad...Eto sve najbolje Miletu,Kreši,Nedimu,Blusi,Blatusanu,Fići,Anelu,Vla jki,Korg Useru,Enveru, i još mnogima s kojima sam se dopisivo i navezo kontakte....Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline  
Star 01.12.2006, 04:51   #5
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2006
Mjesto: NYC
Godina: 49
Downloads: 45
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 77 puta u 30 Postova
Instrumenti: ARP 2600!
Interesi: Muzika
BasariStudios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

PA60 je starija od PA50 al je bolje gradjena, u sintovima nema uopste nikaku
razliku, sto jedan moze moze i drugi samo sto PA60 je bolje gradjen.
Ako je u pitanju PSR1500 nemoj ga za ova dva sinta davat, PSR1500 je daleko
mocniji od obadva ova sinta, kompleksniji i bolji, on moze bit i u rangu sa PA80.

Pozdrav
BasariStudios je offline  
Star 01.12.2006, 13:33   #6
Roso
Banovan!

Standard

Citat:
Originalno postovano od Nedim
PA60 je starija od PA50 al je bolje gradjena, u sintovima nema uopste nikaku
razliku, sto jedan moze moze i drugi samo sto PA60 je bolje gradjen.
Ako je u pitanju PSR1500 nemoj ga za ova dva sinta davat, PSR1500 je daleko
mocniji od obadva ova sinta, kompleksniji i bolji, on moze bit i u rangu sa PA80.

Pozdrav
ahaaaaaa vidis to mi je sasvim nesto novo! ja sam mislio da yamaha uopce nema sanse sa pa serijom, mislim nisam ga sviro ali sam uvijek vidjo po svirkama zato sam mislio.
nije valjda moguce da je psr 1500 tako usporedititi sa pa 80 !
mislim niti li ima semplove niti dobru tastaturu i to !
a ritam se stvarno fino cuje daleko od toga. samo kad poslusam demo mp3 ce s downloada sto ljudi sviraju na pa 50 recemo stvarno se ritam malo bolje cuje od psr ke bolje boje i to ( za moj pojam) mislim radim dan i noc s yamahom da sto vise izvadim is klavijature i nemogu rec da nisam zadovoljan nego nesto mi fali kad slusam demos od korg pa serije

Pozdrav

hvala vam dosada na odgovrima
a ipak bi volio jos koji kommentar da cujem

Roso
Roso je offline  
Star 01.12.2006, 14:01   #7
blusa
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 07.12.2005
Mjesto: Gdje?
Godina: 41
Downloads: 449
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: KORG PA3X
Interesi: Ma hobi sta drugo..
blusa befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
blusa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ne kontam kako moze uopste PSR1500 biti u rangu sa PA80????
Da si uporedio recimo PSR9000 ili 9000PRO koju sam ja imao i PA80 ni to cak nemoze u rang sa PA80 zato vise nikad nebi
nijednu yamahu uzeo jer sam imo 9000 i 9000PRO i nijedna
nema sanse da se poredi sa PA80 bar koliko ja sam dugo
svirao na njima sad da bi reko moje misljenje..
Vozdra.
blusa je offline  
Star 01.12.2006, 18:06   #8
blatusan
Suludi Moderator

blatusan's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2005
Mjesto: Stuttgart
Downloads: 631
Uploads: 13
Zahvalili mu 12 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg pa2x, Korg Pa4x, Korg triton classic ( sa moss )
Interesi: Muzika, Fudbal,Zene,Pive
blatusan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
blatusan pošalji poruku preko MSN messengera blatusan pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

I ja sam misljenja da se psr 1500 nemoze poredit sa pa80. Nema sanse. A sto se tice pa60 i pa50. Pa 50 je novi pa 60 i 80. I isti su samo sto je prednost kod pa60 HDD, sto pa 50 nema. Jako su dobre klavijature nema sta. I sad mislim da govorim u ime sviju nas, sempel je zakon a nijedna od ti klavijatura to nema. A pa 80 ima. Samo neznam odakle si ti Roso, al zasto ne odratit jos koju tezgu i od tih para uzmi sebi pa80. Klavijatura rastura. Znaci sa njom prvo sto ces sebe 100% zadaovoljit a kamoli goste ili one koji te slusaju a to je navaznije. To ti je moj prijedlog. Ja imam pa50 vec godinu, al jebiga nikakav sam sa parama i stvari sto se muzike tice kupujem samo od para zaradzenih na tezgi. Dakle ako nedobijem na lottu uzimam sebi pa80
Pozdrav Alen!!!
blatusan je offline  
Star 01.12.2006, 19:17   #9
Korgminator
Ovaj baš voli da kuca

Korgminator's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2005
Downloads: 6255
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Korgminator befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Prijatelju blatusan zaboravili ste jednu veoma vaznu prednost koju PA60 ima nad PA50. Vec je Nedim napisao, a to je "PA60 je bolje fizicki gradjen", daleko bolje i zato je bio i daleko skuplji. Takodjer i PA50 moze sada Hard Drive da ima ugradjen.
Korgminator je offline  
Star 01.12.2006, 19:36   #10
blatusan
Suludi Moderator

blatusan's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2005
Mjesto: Stuttgart
Downloads: 631
Uploads: 13
Zahvalili mu 12 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg pa2x, Korg Pa4x, Korg triton classic ( sa moss )
Interesi: Muzika, Fudbal,Zene,Pive
blatusan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
blatusan pošalji poruku preko MSN messengera blatusan pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

IMas pravo, i ja sam tek sinoc vidio da korg na pa50 ugradzuje HDD. Dakle automatski je prednost velika. Ali ja ostajem na provm postu za ovu temu od mene. A ko to Alixu nesto govori da samo gluposti prica. Pa de meni nesto napisi pa ces vidjet kako je invalid biti. Alix je ovadje ljudima pomago. a kolko je meni pomogo to je nenormalno. Ja se zahvaljujem. Al ta pizda koja alixu to slala nek se javi i ovaj puta d ati si vidi e-mail. Pozdrav.
blatusan je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Oznake
korg

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:37

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije