|
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.05.2006
Downloads: 625
Uploads: 3
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
hteo sam da pitam da li postoji mogucnost da visokotonci krce kada je struja manja u naponu,dakle,imam art325 a spirit saund kraft ih gura a to mi se dogadja samo kada pevac peva?Kolega mi kaze da je to do miksera jer je slab na struju kada je losa a ja nisam siguran?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2008
Mjesto: Nis
Godina: 39
Downloads: 2200
Uploads: 9
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg pa1xpro
![]() |
![]()
ej to isto se i meni desava da pevacki mikrofn probije po nekad i isto imam sound craft...izgleda da je do mixera,gledaj da signal ne prelazi 0 ...kad pevac proba mikrofon ti ukljuci onaj PFL i prati da signal ne ide preko 0...
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
a sta mislis kada bi probao sa korektorom napona,ne verujem da je do zvucnika jer sam ih otpakovao iz kutije nove i otisao da svoram,pa zamisli kako sam se osecao a dao tolke pare u subotu,da poludis
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.04.2008
Mjesto: Nis
Godina: 39
Downloads: 2200
Uploads: 9
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg pa1xpro
![]() |
![]()
ja imam i korektor,ali opet se desava...ja to resavam ovako...smanjim Gain da mi signal ide do 0 a pojacam na siberu malo vise kako bi nadoknadio jacinu... to mi se desava samo na pevacevom mikrofonu... sa druge strane mozda je i do mikrofona...On koristi shure Betu ,a ona nema na bazi potenciometar za volume tako da non-stop salje isti signal... ne verujem da je visokotonac,on bi onda krcao i kad svira neki drugi instrument...kazi mi koji sound craft imas?
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
SPIRIT,bar tako mu je ima,opak je ali mi se nije desavalo ovo,ma poludeo sam,imam da ga menjam posle deset godina a bio sam prezadovoljan
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
|
![]()
Pozdrav kolege...Nebih rekao da se to desava zbog malog napona (ali je moguce) a ono sto se zbog njega desava je sledece: Ja imam soundcraft powermate 1200 i imao sam problema sa slabim naponom i desavalo mi se to da kada je napon slab dobijam jak brum (sum) na svim zvucnicima.Posto sam po zanimanju elektronicar znao sam da je problem u naponu i otvorio sam souncrafta i uvideo da je fabricki setovan na napon od 230 v sto je u mestima po kojima obicno sviram cista naucna fantastika. Dobra stvar je to sto postoji tabela i u kojoj je objasnjeno koji most kablici gde treba da se prebace da bi se setovalo na npr. 110v ; 200v ; 220v.
Kasnije sam i na netu pronasao informaciju da su svi powermate soundcrafti fabricki setovani na 230v zbog cega je on i osetljiv na napon.Videcu sutra ako uhvatim vremena da vam uslikam unutrasnjost i okacim objasnjenje kako da ovo (oni koji zele)srede i setuju ga na 220v . |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|