|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 26.02.2009
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 58
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Harmonika i Korg PA 50
![]() |
![]()
Najverovatnije ću sebi kupiti Dallapu pa pošto m se ne sviđa ona stara dekla a da ne kupujem novu,mogu lo prefarbati onu staru i kolko košta nova i cena polovne sa orlom(šumadija)???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: Pozarevac
Godina: 51
Downloads: 981
Uploads: 1
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika ,Pa3x ,Le...
Interesi: Arheologija,Stari novac
![]() |
![]()
pa ovo za farbanje neznam, ali svaka nova dekla se radi po harmonici jer nije svaka ista,ja sam moju napravio odavno kod pokojnog majstora Cede iz Aleksandrovca i cena je bila onda oko 50-60 Maraka...a sada kod drugih majstora sigurno oko 50 Evra..a tu polovnu koju kupis opet moras da je radis po tvojoj harmonici..Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 26.02.2009
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 58
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Harmonika i Korg PA 50
![]() |
![]()
hvala puno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 43
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
naime, neradi se o klasicnom farbanju dekle, dekla se nosi na plastifikaciju to mozes kod majstora koji imaju pec za plstifikaciju pa da ti to plastificira u crno a da ti uzme deklu i da pali komore samo za nju to ce da te kosta mnogo jer ce poceti da kuka kako se ne "isplati...pa cekaj kad budem plastificirao samo crno...."
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.08.2008
Downloads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Iskren da budem pojam "plastifikacija" me jako zbunio. Vjerovatno kolga u proslom postu misli na presvlacenje celuloidom, a za to nisu potrebne nikakve peci, nego se to radi malo drugacije. Naime celuloid se razmeksa u acetonu pa se dalje obradjuje, formira itd. To jeste dosta skupo i ne moze svako da ti radi!
Ako sam ja Milana dobro razumio on upravo misli na klasicno lakiranje u crno. Po misljenju mnogih harmonikasa, ono "staro aluminijsko" dekolo kod Dallapea i starih Guerrinki je suvise jednostavno i staromodno, pa ga znaju lakirati u crno. Jedan primjer mozete vidjeti na ovom snimku: http://www.youtube.com/watch?v=M1_JY8TGCBs U tom slucaju se mora celuloidni dio dekla dobro ispolirati, a onaj aluminijski prvo grundirati i onda prelakirati sa sjajnim crnim lakom, i bude zaista kao novo, pod uslovom da nije deformisano ili ulupljeno. To ti je najjeftinija varijanta - kosta par eura. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 43
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
nista strasno evo i objasnjenja i cist primer sigurno si se sreo sa aluminijumskim prozorima ?? naravno da jesi e to je plastifikacija, a postupak je sledeci:
1. priprema povrsine 2. nanosenje elektrostatskog praha 3. pecenje praha (athezija boje) 4. eventualna dekorativna dorada i na kraju dobijes visok sjaj ravnom laku nema poliranja.... samo fina krpica posle resava problem oko sjaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|