|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.09.2010
Mjesto: prigrevica
Downloads: 4
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: tyros 1 i korg le 76
Interesi: sviranje,pecanje,zurke..
![]() |
![]()
poz kolegama . imam problem sa klavijaturom. naime dirke mi ne rade kako treba ,desna strana jos i radi ali leva se totalno gubi, cistio sam kontakte sve sredio ali situacija je opet ista. dali neko zna u cemu je problem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Najvjerovatnije da su kontakti odnosno gumena traka dotrajala i da nije dovoljno ciscenje vec treba zamijena. Malo je neodredjeno objasnjenje koje si dao. Sta znaci konkretno lijeva a sta desna strana ? Postoji li ton od kojeg imas osjecaj da se ta lijeva strana "gubi" ili je to kontinuirano sve slabije sto se dalje nalijevo ide ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
ma ne verujem da je do gumica posto sam ih pregledao niti su ispucale ,ostecene niti ista slicno. u odlicnom su stanju. pa nekad u toku svirke recimo nee raadi ni jedan ton F na klavijaturi. ovi ostali rade od split tacke pa na desno. kad upalim klavir dinamika na klavijaturi je ocajna neki tonovi se jako cuju neki slabo ...aa leva strana je najgora odnostno deo gde sviram akorde u toku rada aranzera. ako sviram c dur ( tonovi C E G ) on odsvira c dur, a ako ga sviram (G C E ) on svira neki akord G/c tako pise . i tako uglavnom sa svim, odsvira taj osnovni a kad ga uhvatim u obrtaju nece da svira. tako da ne verujem da je do gumica. mozda da otvorim klavijaturu pa da te kablove probam iskljuciti ocistiti. nadam se da se razume sta je problem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Cini se, ako si se zaista uvjerio da su gumice uredu, da je elektronika u pitanju ali prije nego sto odneses u servis, ipak otvori instrument i povadi sve te kablove i ocisti kontakte, prvenstveno one koji vode od elektronske ploce na samoj klavijaturi. Mozda budes imao srece.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
a jel znas mozda gde bi h odneo na servis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
To ces morati da sacekas nekog ko je u tvom okruzenju da ti odgovori jer ja sam malo podaleko, da bih znao gdje je Yamahin servis u tvojoj okolini.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Ma kakav servis , u pitanju je podesavanje u samoj klavijaturi . Podesi dali ces da sviras jednim prstom ili normalno sa tri , mislim u levoj ruci , tj aranzeru
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo iako ja i nisam bas neki znalac iz mog iskustva mogao bih da se "na oko" slozim sa kolegom @Gagan.
Malo me na tu pomisao navela i cinjenica sto kolega rece da mu pri obrnutom hvatu akorda svira neki G/c akord.E,upravo to se desi na mom Korg PA80 kada je na klavijaturi ukljucen taster (aktivirana funkcija) Bass.inv A u uputstvu za taj taster pise: 8.BASS INVERSION Ovaj taster uključuje i isključuje Bass Inversion funkciju.Kad je ova funkcija aktivirana najniža nota u odsviranom akordu se uvek detektuje kao osnovna nota akorda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ni ti ni gagan ne citate njegov post pazljivo. Nije samo problem u prepoznavanju akorda jer da je to samo bilo, od mene bi odmah dobio odgovor da treba da pogleda kako je podesen Fingering. On ima problema sa stisavanjem sounda sto god vise ide nalijevo, a onda i totalno ispadanje iz rada pojedinih tonova na lijevoj strani klavijature, pa potpuno potremecena dinamika pojedinih tonova... Sa tim nikakav Fingering nema ni najmanje veze. Citajte postove malo pazljivije, pa tek onda odgovarajte i dajite savjete !!!!!
Promijenjeno od tranzit (30.01.2014 u 02:57 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
probacu da vidim i u podesavanjima mada cisto sumnjam da je do toga,posto je to samo od sebe pocelo nisam nista prckao i dirao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|