|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 22.06.2007
Mjesto: Novo Virje-HR
Downloads: 538
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg-PA500
![]() |
![]()
Poštovane kolege evo imam u ponudi da uzmem kutije Wharfedale kinetic 15/3 300/600/1200
Međutim kutije su 4 oma ane 8,mixeta podržava 4 oma, 2x300w. E sad me zanima da li da uzmem te dvije kutije od 4 oma,da nemoram stalno vuči svoje četiri stare kutije od 8 oma. Dakle zanima me imali ko iskustva sa 4 omskim kutijama, da li se to isplati uzeti. Unaprijed se zahvaljujem na Vašem trudu i odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 30.09.2009
Downloads: 767
Uploads: 5
Zahvalili mu 10 puta u 9 Postova
![]() |
![]()
moje mišljenje da ne jer ćeš time zatvoriti razglas pa kada ti zatreba više kutija što je veoma često (jer često svira se u objektima sa više dijelova prostorija)ti ih nećeš moći spojiti ako ne staviš dodatno pojačalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 22.06.2007
Mjesto: Novo Virje-HR
Downloads: 538
Uploads: 3
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg-PA500
![]() |
![]()
To mi je jasno zato mi još uvjek ostaju moje stare kutije od 8 oma ako bude potrebno pa ču onda samo njih nositi.
Zato me zanima ako ko radi sa 4 0mskim kutijama dali ima razlike, četiri kutije od 8 oma u odnosu na dvije kutije od 4 oma dali se šta gubi na snazi ili je u oba slučaja to tu negdje. Moje stare kutije nose 350 w po jednoj strani izlaza, znači kutija 8 oma+kutija 8 oma=350 w 4 oma A ove waefedale nose 300w po kutiji 4 0ma. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|