|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Interesuje me posto sam procitao na jednom stranom sajtu da li se kod Rolanda E50,60,80 javlja zamrzavanje prilikom promene User programa(performanse kako god) i koliko cesto?Primera radi,kad se ide iz pesmu u pesmu pa razne vrste ritmova i tako dalje.Dakle da li se masina blokira tako da je jedino reset moze povratiti?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
KRVAVI
|
![]()
Meni se iskreno za ove 3 godine koliko imam E-50 nijednom nije desilo da se zamrzne,blokira,trokira ili bilo sta drugo.
![]() |
#3 |
Vredan član društva
|
![]()
Meni se desilo samo jednom da kljava zamrzne, ali zbog loseg ritma koji sam obrisao i sve je radilo normalno. Sto se tice user programa ne verujem da to uopste moze da se desi jer je on sacinjen od fabrickih instrumenata i podesavanja koja se snime kao .UPG.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Da,kazu da su uzrok lose iskonvertovani ritmovi a negde preporucuju nov operativni sistem!Da li imaju uticaja na zamrzavanje i neparni ili nepravilni ritmovi 7/8,9/8 itd. to jest prelazak iz recimo 4/4 u 7/8?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
To je boljka koja prati Rolandove aranžere još od e86...i nisu mu našli lek...
...i ja mislim da su uzrok ritmovi u kombinaciji sa prebrzim komandama..verovatno slabije ukapira pa se smrzne... ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Dok sam ima Pa 50 desavalo mi se cesto da klavijatura da zamrzne, a kako sam uzeo E-50 taj problem je nestao...Radi kao sat...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Vecinom to zamrzavanje prouzrokuju PCG/sysex komande gdje je lokacija programa/parametara drugacije rasporedjena na novijim serijama. Bilo bi lijepo da ubace komandu kao SHIFT + START/STOP kod KORG-a, gdje se reset odvija momentano. Mada ni ostale marke klavijatura nisu imune kad je u pitanju zastajkivanje prouzrokovano od strane konvertovanih rittmova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
meni se desilo za 2 god. koji puta...ali uzrok tome je pretrpana INTERNAL MEMORY!
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
kako Ronaldinjos kaže, još od e86-tice...Puno puta sam morao gasit i palit (e86) zbog zamrzavanja, tu mi je roland počeo ići na živce...Naime, imao sam par kompleksnijih ritmova, koji su zvučali super...Bilo je dovoljno da upalim taj ritam, sviram 20 sekundi i eto blokade..
![]() |
#10 |
Nishki
|
![]()
Sto se tice blokiranja nove E serije Rolandovih klavijatura tu je naj bitnija kompatibilnost ritmova.....
Pisao sam da postoje razlike u Rolandovim ritmovima i to se ipak pokazalo istinito... ![]() Na E80 je postojao problem na prvom OS-u.Klavijatura je blokirala prilikom ucitavanja pojedinih ritmova sa starijih Rolandovih klavijatura. Izlaskom operativnog sistema V2 ti problemi su otklonjeni.Mada ako je los fajl zablokirace sigurno.To nije slucaj samo kod Rolanda nego i kod drugih proizvodjaca..... Pogotovo je Roland E80 otisao dalje u produkciskom i post-produkciskom srdjivanju ritmova.Tako da sada ritam sa E80 sadrzi jos puno informacija o postvaci ritma. Rolandov inzinjerski tim je racunao i na procesor koji ce sve to morati odraditi....VALJDA... ![]() Osim standardnih informacija koje se nalaze u ritmu,on sadrzi i informacije o MAKEUP TOOLS-u.... Te informacije su : Ekvilajzer na svakom elementu bubnja..... Koji efekat ide na kom traku i podesavanja tog efekta..... Ekvilajzer na svakom traku posebno....... Podatak o prepravkama podesavanja u MAKEUP TOOLS-u......UNDO funkcija ili vracanje na prethodna podesavanja... Ima jos toga...... Klavijatura mora da povuce sve te podatke kada se menja ritam.... Mada je bilo price da zablokira pri promeni UPG-a Ako je ritam los ,to jest da prilokom konvertovanja ritmova konvertor lose odradi posao.Tako se u tom ritmu pojave sys informacije koje on ne razume i eto blokade...... Ako je ritam linkovan sa UPG ,a pritom ima neke lose informacije u sebi,postoji mogucnost blokiranja.....mada ne mora da znaci... Ako u isto vreme koristite razne tastere na klavijaturi i menjate taj kritican UPG.....postoji mogucnost blokiranja....... Moze tu jos dosta da se pise,ali mozda nekog ne zanimaju te informacije.Tako je bolje da se osvrnemo na resavanje tih problema.... ------------------------------------------------------------ 1.Bilo koji rolandov ritam prvo konvertujte bas za vasu klavijaturu,pa tek onda ubacujete u klavijaturu..... 2.Uvek imajte dovoljno slobodnog prostora na INTERNOJ memoriji To je to za sad,a mozda se setim jos necega........ |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|