|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.06.2006
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 890
Uploads: 7
Rekao HVALA: 53
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Yamaha Genos
Interesi: Uživati u životu
![]() |
![]()
Pozdrav!
Molio bih ako netko ima doticnu klavijaturu, da nesto napise o njoj. Odnosno gdje bi ju mogli svrstati u odnosu na PSR1500, Tyros2. Koje su joj mane,a koje vrline? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
PSR 9000 pro ti je kolega, neka zlatna sredina. Mnogo jaca od PSR 1500 a slabija od tyros 2. U odnosu na godiste kad je proizvedena i dan danas moze da parira novim klavijaturama. Najveca prednost joj je sto ima sempler koji je automatski izdize iznad bilo koje nove klavijature bez semplera. Sto se tice sampling memorije interna = 1 MB, a prosiriva je za jos 64 MB, sto ti je sasvim dovoljno da ubacis semplove koji ti trebaju. Prima semplove u wav i aiff formatu, tako da ce ti malo teze biti dok sredis semplove al jednom kad namestis onda si car!, Sa kim god sam razgovarao ima za nju samo reci hvale. Takodje kod nje je pohvalan tzv. "plug in" sistem koji omogucava da u nju prikljucis kartice (npr. DX kartica koja podrzava sve boje yamahine DX serije) Sto se tice nedostataka i mana mislim da bi joj to pod 1 bila njena tezina (20.5 kg), malo je teska za nositi, i koliko sam cuo u prici mog jednog kolege, drum kitovi su joj jako zeznuti za sredjivanje, ali opet ponavljam kad jednom sredis to, onda si car! Slobodno se moze reci da je PSR 9000 pro u rangu odmah ispod tyros 2 i 3, cak ispred tyros 1.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Tako je, slažem se...
PSR9000 pro je definitivno ispred tyrosa 1 Još jedan plus 9000pro je to što ima 6 oktava
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
Jedan kolega mi ima PSR9000PRO, jao sto to fino radi na razglas. Ima plug VL150 i DR150 drum kartu, strava, semplovi su jako zanimljivi, za svoje vrijeme proizvodnje ona je danas jos uvijek jako dobra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.06.2006
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 890
Uploads: 7
Rekao HVALA: 53
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Yamaha Genos
Interesi: Uživati u životu
![]() |
![]()
Zanima me šta ima u njoj da je teška 20 kg.?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5210
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
E, to je kolega ona stara dobra izrada, kako su se nekada radile klavijature, a ne ova plastikarija danas... Neki su se kolege snalazile tako sto su na psr 9000 vadili zvucnike sve sa kutijama, i tako ju znatno olaksavali, ali na 9000 pro to ne moze posto nema zvucnike. Znaci samo povuci i tegli, ali zato u drugim aspektima opravdava sva ocekivanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|