|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 06.10.2007
Mjesto: Balkan bre
Downloads: 445
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: PA1X 96mb + usb
![]() |
![]()
nasao sam slucajno na ovaj snimak.... i sad vi meni recite ko je koga iskopirao.... u ono vreme nije bilo interneta pa lepo pokupish pesmu na letovanju u Turskoj i napravis hit kod kuce.....
![]() Dodato: e budale..... zaboravih link nema opcije za edit, pa moram u novom postu... http://www.youtube.com/watch?v=VtHEM-vZ-mg
![]() Promijenjeno od x3meSRB (24.03.2009 u 22:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Belaj boy
|
![]()
Odavno je opstepoznato da su Muharemove pesme(bar pola),Turske,i cak je bila fora (bar je moj pevac znao dve-tri),da se te pesme i pevaju na turskom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
uh vec odavno poznata turska pjesma,davno sam svirao u minhenu i pratio muharema i naravno smo svirali tu pjesmu,ali poslije par dana dosli neki turci sa svojim pjevacem i odsvirali tu pjesmu, i glej cuda onom njihovom bubnjaru bih polomio sve prste od muke jer mi nije bilo jasno kako on taj ritam svira uuuuuh a pjevac je hm turcin i niti najmanje ne pjeva kao muharem nego aman neznam ni opisati kakve trilere ima taj covjek(to je bilo vrijedno cuti prije 20 godina)a i sada je su ti njihovi pjevaci i bubnjari maheri pogotovo u tim neparnim ritmovima koje sam sa velikom mukom uspio djelimicno savladati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 29.09.2008
Mjesto: Svajcarska
Downloads: 496
Uploads: 30
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
Instrumenti: Harmonika,klavijature
Interesi: Crtanje,filmovi
![]() |
![]()
Uglavnom je Muharem presnimavao pesme Ibrahima Tatlisesa,mada to smesno zvuci kako je Muharem otpevao u odnosu na Ibrahima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Sine moj...
@ Hajro Ova verzija sa youtube nema veze sa Muharemovom...ako kazes da si s njim svirao,ne znam koju ste verziju svirali? Hvala Promijenjeno od Vule (25.03.2009 u 04:28 sati) |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
hehe rolandinjos pratio sam muharema upravo tu pjesmu "sine moj" koju ja i dan danas pjevam ali sa koristenjem toga turskog ritma koji sam naucio od tih turaka pa me mnogi bubnjari cudno gledaju kao sto sam i ja gledao u toga turcina bubnjara.tako da bih sada u ovo vrijrme mogao reci da je to cak jednostavan ritam koji meni a mnogima bubnjarima jos predstavlja veliku glavobolju za odlupati tako sinkopirano,he naravno na aranzeru uopste nije problem.
Dodato: uh evo upravo sam preslusao ponovo ovaj snimak sa youtube i moram ustanoviti da to uopste nije taj ritam o kojem ja pricam jer ovi su to pojednostavili sto bih mogao reci da je to pustano sa aranzera a ne kao zivi bubanj.i sada kada bih ja to htio docarati fonetski jer neznam ispisati note za bubnjeve to bi ovako izgladlo taj ritam.(malo smijesno ali potrudit cu se)TAM-BA-RA-KA-TUM-BA -RA-KA-TAM-RA-KA-TAM sa maksimalnom upotrebom bas pedala koji uvaljuje dvije vrlo upecatljive sinkope i obavezni virbl na dobosu.nije tesko samo malo zahebano. Promijenjeno od hajro (02.04.2009 u 03:09 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|